Boc: După doi ani de mandat ştiu că am făcut ceea ce trebuia, nu s-a putut mai mult cu PSD în Guvern

Premierul Boc a declarat, la ProTV, că este convins, după aproape doi ani de la preluarea mandatului, că a făcut ce trebuia pentru a evita colapsul economic al ţării, chiar dacă şi-ar fi dorit să facă şi "lucruri mai plăcute", şi că nu a putut decide mai multe ajustări cât timp PSD a fost în Guvern.

20 afișări
Imaginea articolului Boc: După doi ani de mandat ştiu că am făcut ceea ce trebuia, nu s-a putut mai mult cu PSD în Guvern

Boc: După doi ani de mandat ştiu că am făcut ceea ce trebuia, nu s-a putut mai mult cu PSD în Guvern (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am evitat colapsul economic la care am fi ajuns dacă măsurile din 2008 ale fostului guven erau continuate şi am stabilizat economia, creând premise pentru creştere economică în 2011. Nu am putut face mai mult atât timp cât am avut PSD la guvernare", a spus Boc, duminică, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV.

El a reluat ideea că deficitul bugetar ar fi urcat la 12% dacă politicile fostului Cabinet, din 2008, erau derulate în continuare.

Solicitat să comenteze o serie de promisiuni formulate de PDL în campania electorală, şeful Guvernului şi al PDL a justificat neaplicarea acestora prin faptul că la acel moment nu dispunea de informaţii privind starea reală a economiei şi criza economică.

El a arătat din nou că majorarea TVA nu a reprezentat obiectivul Guvernului şi că această decizie a fost impusă de obiecţiile Curţii Constituţionale în cazul diminuării pensiilor.

Premierul a mulţumit însă românilor pentru faptul că aceştia "au înţeles" că nu a existat o altă cale de ieşire din criză decât măsurile adoptate de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici