Boc: Guvernul Ponta este cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă

Preşedintele PDL, Emil Boc, a acuzat, marţi, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, Guvernul Ponta că este "cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă" şi că ia măsuri demagogice şi populiste care afectează stabilitatea economică a ţării.

1057 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul Ponta este cu capul în nori şi cu picioarele în mocirlă

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat că Guvernul Ponta "fugăreşte leul în fiecare zi", potenţiala majorare a salariilor fiind înghiţită de inflaţie şi de cursul leu-euro.

"În ultimii trei ani am luat toate bobârnacele posibile şi imposibile privind situaţia economică din ţară. Ceea ce am făcut a fost corect din punct de vedere economic pentru că a asigurat stabilitatea ţării şi nu am ezitat să îmi asum măsuri nepopulare, dar dure, exact ceea ce guvernanţii refuză să facă. Preferă populismul în detrimentul unor măsuri ferme care să susţină stabilitatea ţării. Guvernul Ponta fugăreşte leul în fiecare zi, iar potenţiala majorare a salariilor este înghiţită de inflaţie şi de majorarea cursului leu-euro. Românii plătesc demagogia şi populismul Guvernului Ponta, care nu mai prezintă credibilitate, una a spus în opoziţie şi alta face la putere", a spus Boc.

El a afirmat că "Guvernul Ponta este cu capul în nori şi picioarele în mocirlă".

"Este cu capul în nori pentru că nu este capabil să genereze stabilitate economică şi creştere economică. Este cu picioarele în mocirla incompetenţei, pentru că are trei miniştri remaniaţi într-o săptămână. Aceasta spune suficient despre credibilitatea Guvernului şi despre şansele lui de a da stabilitate României. Din cauza amatorismului şi incompetenţei riscăm să pierdem această stabilitate în fiecare zi", a afirmat preşedintele PDL.

Economia a scăzut cu 0,1% în primul trimestru faţă de octombrie-decembrie şi a intrat în recesiune, întrucât este al doilea trimestru consecutiv de scădere comparativ cu lunile anterioare, conform datelor anunţate, marţi, de către Institutul naţional de Statistică (INS). Evoluţia a fost anticipată de analişti, care estimau însă o contracţie puţin mai mare, de 0,2-0,3%.

România reintră astfel în recesiune tehnică, situaţie în care s-a regăsit pentru doi ani şi jumătate, în perioada 2008-2011.

Estimările analiştilor plasează creşterea economică din acest an în jur de 1%, sub nivelul prognozat de FMI, de 1,5%.

Economia zonei euro a stagnat în primul trimestru, ca şi Produsul Intern Brut al UE, potrivit datelor prezentate marţi de Eurostat, surpriză plăcută pentru economişti şi pieţe, care anticipau intrarea blocului monetar în recesiune.

Situaţia României este stabilă şi aflată sub control, iar Banca Naţională şi Ministerul Finanţelor dispun de toate instrumentele pentru a atenua şi diminua orice eventuale efecte negative, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, după ce INS a anunţat reintrarea economiei în recesiune.

România nu înregistrează, deocamdată, încasări mai mici la buget, dar va putea obţine creştere economică doar din zona privată, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta, care a precizat însă în acelaşi timp că Guvernul nu renunţă la majorarea în acest an a salariilor din sectorul bugetar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici