Boc: Havel a fost deschizătorul drumului spre libertate pentru ţările din fostul lagăr sovietic

Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel a fost deschizătorul drumului spre libertate şi democraţie pentru ţările din fostul lagăr sovietic şi va rămâne un reper moral pentru orice politician, a afirmat, luni, premierul Emil Boc, după ce a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Cehiei.

76 afișări
Imaginea articolului Boc: Havel a fost deschizătorul drumului spre libertate pentru ţările din fostul lagăr sovietic

Boc: Havel a fost deschizătorul drumului spre libertate pentru ţările din fostul lagăr sovietic (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Prin dispariţia lui Vaclav Havel, democraţia este mai săracă. Vaclav Havel a fost un adevărat deschizător de drumuri pentru ţările din fostul lagăr comunist, este acela care a deschis drumul spre libertate şi democraţie al ţărilor noastre din fostul lagăr sovietic", a spus Boc.

Fostul preşedinte ceh Vaclav Havel a decedat, duminică dimineaţă, la vârsta de 75 de ani.

Artizan al "Revoluţiei de catifea" anticomuniste din 1989 şi preşedinte al Cehoslovaciei apoi al Cehiei din 1989 până în 2003, el a murit în somn, a afirmat purtătoarea sa de cuvânt, Sabina Tancevova.

Havel, a cărui viaţă publică a fost afectată de mai multe probleme de sănătate, a fost spitalizat pentru scurt timp la 8 martie din cauza unei inflamaţii a căilor respiratorii.

O carte de condoleanţe în memoria lui Vaclav Havel a fost deschisă la sediul Ambasadei Cehiei de la Bucureşti. Toţi cei care doresc să semneze în cartea de condoleanţe vor putea face acest lucru luni, între orele 13.00 şi 17.00, şi marţi, între orele 09.00-17.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici