Boc i-a propus lui Sârbu portofoliul Muncii, social-democratul îi va răspunde vineri

Premierul desemnat, Emil Boc, i-a propus, joi, vicepreşedintelui PSD Marian Sârbu funcţia de ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, acesta transmiţându-i că îi va da un răspuns vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD.

21 afișări
Imaginea articolului Boc i-a propus lui Sârbu portofoliul Muncii, social-democratul îi va răspunde vineri

Boc i-a propus lui Sârbu portofoliul Muncii, social-democratul îi va răspunde vineri (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Surse din PSD şi PDL au declarat că premierul Emil Boc a vorbit cu Marian Sârbu, propunându-i să preia ministerul Muncii.

De altfel, şi preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la consultările cu delegaţia PSD, că ar dori ca Marian Sârbu să fie ministru al Muncii în viitorul guvern, acesta deţinând acest portofoliu şi în Guvernul Boc I.

Potrivit surselor citate, Marian Sârbu i-a transmis premierului desemnat că îi va da un răspuns, vineri, după consultarea din cadrul forului de conducere al PSD.

Fostul ministru PSD al Muncii, Marian Sârbu a declarat, potrivit "Q-Magazine", că şi-ar dori să intre în noul Cabinet Boc, cu un minim sprijin din partea partidului, iar preşedintele formaţiunii, Mircea Geoană, a răspuns că participarea PSD în Guvern este exclusă.

"Aş intra într-un guvern PDL cu un minim de sprijin din partea conducerii partidului şi simt că acesta nu există, în ciuda dorinţei mele", a spus Sârbu, citat de "Q-Maganize".

El a menţionat, potrivit sursei, că este exclusă plecarea sa din PSD şi că nu va fi vreodată un electron care iese de pe orbită.

În replică, liderul PSD Mircea Geoană a precizat că Traian Băsescu şi Emil Boc trebuie să îşi asume guvernarea şi că participarea PSD la aceasta este exclusă, el comentând astfel declaraţia lui Marian Sârbu, care ar fi dispus să ocupe funcţia de ministru al Muncii, dacă PSD l-ar sprijini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici