Boc: În PPE nu sunt primite partidele de sorginte socialistă. PNL nu prea are şanse să intre în PPE

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc a declarat, joi, că în PPE nu sunt primite "partidele de sorginte socialistă" şi că "atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE".

235 afișări
Imaginea articolului Boc: În PPE nu sunt primite partidele de sorginte socialistă. PNL nu prea are şanse să intre în PPE

Boc: În PPE nu sunt primite partidele de sorginte socialistă. PNL nu prea are şanse să intre în PPE (Imagine: Mediafax Foto)

Emil Boc a fost întrebat, joi, de jurnalişti cum comentează intenţia PNL de a se înscrie în PPE, el răspunzând că în această formaţiune sunt primite partide de dreapta şi de centru-dreapta.

"În PPE nu sunt primite partidele de sorginte socialistă. Atâta vreme cât PNL s-a topit în PSD, nu prea are şanse să intre în PPE, unde sunt primite partide de dreapta şi de centru-dreapta, nu partide de sorginte socialistă. Cel puţin acesta este PNL-ul lui Crin Antonescu de astăzi", a spus Boc.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru gândul că în 2013 partidul se va afilia familiei popularilor europeni (PPE), decizia urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului.

"Decizia este ca şi luată. PNL va deveni în acest an membru al Partidului Popular European", au precizat pentru gândul sursele citate.

De asemenea, vicepreşedintele PNL Marian Petrache, preşedinte al PNL Ilfov, a declarat pentru gândul că este posibil ca în 2013 PNL să se afilieze familiei popularilor europeni. "Acesta a fost un proiect mai vechi al PNL din 2002 şi nu cred că a fost abandonat", a spus Petrache.

Într-un interviu acordat în toamna lui 2012 unui ziar spaniol , liderul PNL Crin Antonescu afirma că "se uită cu interes la PPE". Fără a preciza clar care este poziţia sa, Antonescu a spus că în interiorul PNL există o "importantă componentă conservatoare", care situează partidul mai aproape de PPE.

Din familia popularilor europeni fac parte în prezent PNŢCD, PDL şi UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici