Boc: Legea pensiilor va fi aprobată de Guvern în prima şedinţă din februarie

Proiectul legii sistemului unitar de pensii va fi aprobat de Guvern la începutul lunii februarie, astfel încât documentul să intre în dezbaterea Parlamentului încă de la începutul sesiunii, a anunţat, duminică, premierul Emil Boc.

48 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea pensiilor va fi aprobată de Guvern în prima şedinţă din februarie

Boc: Legea pensiilor va fi aprobată de Guvern în prima şedinţă din februarie (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Proiectul de lege va fi aprobat în prima şedinţă de Guvern din luna viitoare, pe 3 februarie, imediat după începerea sesiunii parlamentare.

În timpul vacanţei parlamentare, Guvernul poate aproba doar hotărâri şi ordonanţe pentru care a fost abilitat de Legislativ.

Surse politice au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că Guvernul va cere Parlamentului ca proiectul legii privind sistemul unitar de pensii să fie aprobat cel mai târziu până la sfârşitul lunii mai, iar proiectul legii educaţiei naţionale să fie adoptat de Legislativ până la sfârşitul primului semestru.

"Guvernul intenţionează să adopte rapid cele două proiecte de legi, mai exact în primăvara acestui an, imediat după reluarea sesiunii parlamentare. Sunt proiecte care trebuie să permită parcurgerea anumitor proceduri pentru a fi aplicate la termenul stabilit şi este nevoie de avizul Parlamentului", au arătat sursele citate.

Cele două proiecte de legi au fost anunţate de Guvern drept priorităţi pentru perioada imediat următoare.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, vineri, că pentru adoptarea de către Parlament a Legii pensiilor este nevoie de un "termen rezonabil", explicând că aceasta nu poate fi adoptată decât după luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici