Boc: Nu am discutat niciun fel de partajare de portofolii şi ministere

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, marţi, că, în cadrul negocierilor cu PSD, care vor continua şi miercuri, nu s-a discutat niciun fel de partajare a portofoliilor, aceste lucruri urmând a fi negociate după desemnarea premierului de către preşedintele Traian Băsescu.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am discutat niciun fel de partajare de portofolii şi ministere

Boc: Nu am discutat niciun fel de partajare de portofolii şi ministere

"Nu am discutat niciun fel de partajare a portofoliilor şi a ministerelor", a spus, marţi, Emil Boc, precizând că aceste lucruri vor fi discutate după desemnarea premierului de către preşedintele Traian Băsescu.

El a reitereat ideea că şeful statului va face nominalizarea premierului miercuri, în conformitate cu discuţiile pe care liderii politici le-au avut la Cotroceni, luni seară.

Preşedintele PDL a subliniat că toate aspectele ce ţin de portofolii, ministere, se vor decide numai în prezenţa premierului desemenat.

"Nu se găseşte la mine cheia cu privire la premier. Preşedintele României va desemna premierul, cel mai probabil mâine ( miercuri. nr), conform discuţiilor pe care le-am avut la Cotroceni şi vom afla acest nume", a declarat Boc.

El a precizat că PDL îşi menţine poziţia potrivit căreia, fiind formaţiunea cu cele mai multe mandate în Parlament, are prima opţiune de a avea premierul.

Emil Boc a ţinut să mai menţioneze că în cadrul negocierilor "nu s-a discutat niciun fel de partajare a funcţiilor guvernamentale sau de creionare a poziţiilor ministeriale".

"Vă spun extrem de sincer, nu am discutat aşa ceva. Aceste lucruri, am crezut şi am spus-o împreună, le vom discuta după desemnarea premierului", a ţinut să asigure liderul PDL, explicând că lucrurile ce ţin de portofolii şi fundamentele totale ale programului de guvernare trebuie discutate numai în prezenţa premierului desemnat.

În aceeaşi notă, Boc a respins şi ideea unei negocieri privind paritarea distribuirii portofoliilor din viitorul Guvern dar şi cea privind prezenţa reprezentanţilor PC în viitoarea formulă guvernamentală.

"Nu am discutat oameni. Am discutat principii", a spus Boc.

Referitor la ideea unei guvernări "în tandem", doi ani cu premier de la PDL şi doi ani cu premier PSD, Boc a spus că punctul de vedere al PDL este că "este nevoie de un guvern stabil, consistent, iar o guvernare trebuie concepută pe patru ani", şi că numai un guvern care pleacă la drum cu o asemenea concepţie poate reprezenta soluţia cea mai bună".

Întrebat ce se va întâmpla cu planul anti-criză al Guvernului Tăriceanu, Boc a răspuns: "Vom lua tot ce este mai bun din toate proiectele, programele existente şi vom da românilor cele mai bune alternative. Credem că soluţiile pe care noi le avem PSD-ul le are şi poate şi actualul Guvern pot constitui nucleul programului anti-criză, care în mod normal ar trebui să stea la baza parteneriatului pe care îl vom crea dacă se va crea, ca România să meargă mai departe".

Preşedintele PDL a spus că democrat-liberalii şi social-democraţii mai au "de reglat la nivelul acordului fin câteva diferenţe de politici", care vor trebui reglate în continuare. El a arătat că PDL şi PSD au soluţii comune în privinţa reformei din educaţie şi sănătate, dar şi în domeniul necesităţii ca justiţia independentă să meargă mai departe".

Referitor la "independenţa" justiţiei, Boc a arătat că sunt multe soluţii pentru a garanta "eficienţa şi indepedenţa acesteia", admiţând că una dintre acestea ar fi ca postul de ministru al Justiţiei să fie deţinut de o persoană din afara ambelor formaţiuni.

Emil Boc şi-a exprimat speranţa ca până în preajma Crăciunului să se realizeze un guvern stabil în România, cu o majoritate confortabilă".

Citeşte şi

Boc: Există premisele realizării unui compromis raţional cu PSD

Geoană: Sper să putem face paşii decisivi pentru a ajunge la un acord politic

Tăriceanu vrea să fie lider al grupului PNL din Camera Deputaţilor

Variantă de lucru PDL-PSD: Stolojan- premier, Geoană- preşedinte al Senatului

PSD începe negocierile cu PDL pentru formarea Guvernului

Miercuri se anunţă premierul

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici