Boc: Nu am luat nicio decizie privind o nouă candidatură la primărie; sunt preocupat de alte probleme

Primarul municipiului Cluj, Emil Boc, spune că nu a luat nicio decizie privind o nouă candidatură la primărie, adăugând că este preocupat de problemele municipiului, cum ar fi cele privind ridicarea deşeurilor menajere sau gestionarea proiectelor europene în valoare de 150 de milioane de euro.

177 afișări
Imaginea articolului Boc: Nu am luat nicio decizie privind o nouă candidatură la primărie; sunt preocupat de alte probleme

Emil Boc (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţia copreşedintelui PNL Alina Gorghiu, potrivit căreia ar fi o varinată bună dacă ar mai candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a spus că pe clujeni îi interesează rezolvarea problemelor oraşului, "nu ce va face un primar peste un an", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Nu am luat nicio decizie în acest sens (candidatura la un nou mandat de primar - n.r.), pentru că, pentru mine, în acest moment, cele mai importante probleme pe care le am sunt cele legate de rezolvarea problemelor presante şi stringente ale oraşului. Şi mă refer la problema rezolvării gunoaielor pe termen mediu sau cea a gestionării celor 150 de milioane de euro, proiecte europene în derulare. Aceste lucruri mă preocupă în momentul de faţă. Ar fi caraghios ca, în momentul în care ai problema gunoaielor atât de stringentă, pe tine să te preocupe mandate şi candidaturi. Cred că pe cetăţeni îi interesează în primul rând să vadă că au gunoaiele ridicate de la uşă, asta îi interesează pe clujeni şi nu ce va face un primar peste un an", a spus Boc.

Emil Boc a fost ales prima dată în funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca în anul 2004, fiind acum la al treilea mandat. După câştigarea celui de-al doilea mandat, în 2008, a fost desemnat prim-ministru, funcţie pe care a deţinut-o din decembrie 2008 şi până în februarie 2012. În iunie 2012, Emil Boc a candidat pentru a treia oară la primărie şi a fost ales în funcţie cu 40,61 la sută din voturile clujenilor.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi seară, la Antena 3, că, în pofida acuzaţiilor care i se aduc, Emil Boc ar putea fi o variantă bună pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca, o dovadă fiind faptul că la alegerile locale anterioare a obţinut mai mult de jumătate din voturile alegătorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici