Boc: O eventuală decizie de îngheţare a salariilor poate fi luată doar după discuţii cu sindicatele

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la sediul Ministerului Finanţelor, că o eventuală decizie de îngheţare a salariilor poate fi luată doar după consultarea sindicatelor.

23 afișări
Imaginea articolului Boc: O eventuală decizie de îngheţare a salariilor poate fi luată doar după discuţii cu sindicatele

Boc: O eventuală decizie de îngheţare a salariilor poate fi luată doar după discuţii cu sindicatele (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi, la RRA, că nu va reacţiona negativ dacă Guvernul ajunge la o înţelegere cu sindicatele ca pentru şase luni să se îngheţe salariile şi pensiile, prioritatea fiind folosirea resurselor publice pentru punerea în mişcare a economiei.

La rândul său, liderul PSD, Mircea Geoană, a anunţat că social-democraţii se vor opune unei asemenea măsuri.

Surse guvernamentale au declarat, ulterior, pentru MEDIAFAX, că acest subiect a fost discutat ca variantă de lucru, în ultimele zile, în coaliţia PSD-PDL.

Surse din coaliţie au precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că liderii PDL şi PSD au convenit, marţi noaptea, că nu pot lua în calcul, la întocmirea bugetului de stat pe 2009, îngheţarea salariilor şi pensiilor în acest an, ei urmând să acorde majorări în special celor cu venituri mici, au declarat.

Liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat că "dacă bugetul nu va permite respectarea protocolului semnat anul trecut ar putea fi reluate acţiunile de protest începute în noiembrie 2008".

Citeşte şi:

Boc: Proiectul de buget va fi discutat joi

Liderii PDL şi PSD nu pot lua în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor

Băsescu: Nu reacţionez negativ dacă Guvernul îngheaţă salariile şi pensiile pentru şase luni

Geoană: PSD nu va fi de acord cu îngheţarea salariilor

"Sanitas" ar putea relua protestele dacă ministerul nu respectă protocolul

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici