Boc: Opţiunea PDL rămâne Guvern de dreapta cu PNL-UDMR sau cu UDMR

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, vineri, după întâlnirea cu liderii UDMR, că majoritatea politică pentru formarea Guvernului este ori formula PDL-PNL-UDMR ori PDL-UDMR.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Opţiunea PDL rămâne Guvern de dreapta cu PNL-UDMR sau cu UDMR

Întâlnire PDL-UDMR pe tema guvernării (Imagine din arhivă; Maximilian Dezideriu/Mediafax Foto)

Boc a spus că a adresat PNL, încă de anul trecut, invitaţia pentru formarea Guvernului, iar aceasta rămâne valabilă.

"Dorim în acest context constituirea unei asemenea majorităţi politice. Nucleul PDL-UDMR are avantajul de a avea apartenenţa la aceeaşi familie politică, PPE, şi credem că în jurul acesteri majorităţi politice, PDL-PNL-UDMR sau PDL-UDMR, trebuie constituită viitoarea majoritate politică şi viitorul Guvern", a spus Boc.

Despre varianta de premier PNL, Boc a spus că acest lucru l-au stabilit românii prin vot, atât în noiembrie 2008, cât şi în decembrie 2009.

"Important este să găsim o formulă de guvernare, pentru că nimic nu e mai rău decât să stăm în acest climat de instabilitate", a spus el, precizând că împreună cu UDMR, democrat-liberalii pot găsi nucleul viitoarei guvernări.

Emil Boc a mai spus că, după ce vor fi validate rezultatele alegerilor de către Curtea Constituţională, se pot vehicula şi nume de premieri.

La rândul său, liderul UDMR Marko Bela a declarat că în acest moment prioritară este formarea unui Guvern susţinut de o majoritate stabilă în Parlament, care să reuşească să impună un program anticriză.

Marko a precizat că Uniunea este deschisă către diferite formule de guvernare, dar că UDMR ar prefera să meargă împreună cu PNL.

Liderii PDL şi UDMR au avut, vineri, o întâlnire la sediul Uniunii din Bucureşti. Emil Boc a precizat că PDL va avea o discuţie şi cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici