Boc: Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, nu rugaţi

Premierul interimar Emil Boc a declarat, luni, după şedinţa BPN, despre decizia liberalilor de a susţine un premier independent, că partenerii de la PNL sunt aşteptaţi pentru formarea unei majorităţi parlamentare, dar nu şi rugaţi, iar poziţia PDL în privinţa premierului este "foarte clară".

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, nu rugaţi

Boc: Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, nu rugaţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Partenerii de la PNL sunt aşteptaţi, dar nu şi rugaţi. Poziţia PDL este foarte clară, dorim o majoritate stabilă, solidă, de dreapta şi care să dea României stabilitate", a spus Boc.

Preşedintele PDL a mai spus că PDL aşteaptă poziţia oficială a PNL, după decizia Curţii Constituţionale privind alegerile prezidenţiale.

El a menţionat că preşedintele Traian Băsescu are atributul desemnării premierului, dar a ţinut să precizeze că PDL are "variante" de premier, care se vor discuta cu şeful statului.

"Partidul are opţiuni. Aceste opţiuni se discută cu preşedintele României, iar după aceea ele pot fi cunoscute şi discutate", a arătat Boc, adăugând că în şedinţa conducerii partidului nu s-au discutat nume, aşteptându-se decizia Curţii Constituţionale privind validarea alegerilor prezidenţiale.

Emil Boc a mai spus că Guvernul Negoiţă îşi urmează procedurile parlamentare, adăugând că nu s-a discutat ipoteza depunerii mandatului de către Liviu Negoiţă.

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că BPN a adoptat o rezoluţie cu privire la actul de guvernare, conform căreia viitoarea majoritate trebuie constituită în jurul PDL-PNL-UDMR-minorităţi-independenţi, PDL având temeiul politic de a cere funcţia de premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici