Boc: PDL şi UDMR ar trebui să îşi coreleze acţiunile legate de moţiuni şi revizuirea Constituţiei

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc consideră că PDL şi UDMR ar trebui, în mod obligatoriu, să îşi coreleze acţiunile în ceea ce priveşte moţiunile simple sau de cenzură sau la revizuirea Constituţiei, dacă nu va exista o opoziţie unită.

171 afișări
Imaginea articolului Boc: PDL şi UDMR ar trebui să îşi coreleze acţiunile legate de moţiuni şi revizuirea Constituţiei

Emil Boc (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, marţi, că PDL şi UDMR ar trebui să se sincronizeze în mişcări pentru a putea da şi o altă faţetă lucrurilor, alta decât cea oferită de majoritatea covârşitoare USL.

"Dacă nu se poate o opoziţie unită, măcar pe acţiuni fundamentale, cum sunt moţiunile simple, moţiunile de cenzură şi la revizuirea Constituţiei, PDL şi UDMR ar trebui să se sincronizeze în mişcări pentru a putea da şi o altă faţetă lucrurilor, alta decât cea oferită de majoritatea covârşitoare USL. Este în mod obligatoriu să se coreleze, dacă nu există o opoziţie unită, pe acţiunile majore, inclusiv pe problemele fundamentale care vor apărea în Parlament", a spus Boc.

Întrebat dacă este bine pentru PDL că UDMR a rămas în opoziţie, Boc a răspuns că "nu este nici bine nici rău".

"Noi oricum ne comportam ca un partid de opoziţie şi este bine ca într-o ţară a UE să existe o structură a opoziţiei consistentă, chiar dacă nu este formată dintr-o singură formaţiune sau alianţă de partide. Oricine ar fi în opoziţie ar trebui să îşi coreleze acţiunile pe viitor, de la caz la caz şi de la profil ideologic la profil ideologic. Între noi şi UDMR este mai uşor, pentru că facem parte din aceeaşi familie politică europeană şi vor fi mult mai uşor de sincronizat acţiunile", a spus Boc.

Premierul Ponta a anunţat, luni, că decizia finală este ca UDMR să nu facă parte din Guvern.

"Decizia finală e ca UDMR să nu facă parte din Guvern. Însă eu îmi menţin decizia, ca prim-ministru şi ca lider politic, de asemenea USL îşi reafirmă această decizie, să păstreze un dialog cu UDMR, care este singurul reprezentant politic al minorităţii maghiare în toate schimbările pe care dorim să le facem referitoare la Constituţie, la sistemul electoral, la drepturile şi libertăţile fundamentale ale minorităţilor şi la descentralizarea şi dezvoltarea regională", a spus Ponta. 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici