Boc: Prezenţa în România a agenţiilor ONU conferă o credibilitate sporită

România va continua să sprijine procesul de reformă a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în condiţiile în care dispune la actuala sesiune a Adunării Generale a ONU de o credibilitate sporită în planul cooperării cu această organizaţie, a declarat premierul Emil Boc, înainte de plecarea spre New York.

68 afișări
Imaginea articolului Boc: Prezenţa în România a agenţiilor ONU conferă o credibilitate sporită

Boc: Prezenţa în România a agenţiilor ONU conferă o credibilitate sporită (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"România va continua să sprijine procesul de reformă a ONU şi îndeplinirea misiunilor sale de promovare şi dezvoltare a păcii şi securităţii internaţionale, în paralel cu apărarea valorilor democratice, a drepturilor omului, a statului de drept şi a dezvoltării sociale. România dispune la această sesiune de o credibilitate sporită în planul cooperării cu ONU, conferită de acţiunile sale articulate şi de promovarea unor formule instituţionale inovatoare care au condus la continuarea prezenţei în România celor mai semnificative agenţii ale ONU", a spus Boc.

El s-a referit în acest sens la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, UNICEF, Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie, Centrul UNESCO pentru învăţământ superior, Centrul de Tranzit de Urgenţă pentru Refugiaţi, Programul de Instruire a Personaulului de Protecţie a ONU.

"În acelaşi timp, România va continua să promoveze temele sale tradiţionale, circumscrise cooperării între ONU şi organizaţiile regionale şi subregionale în menţinerea păcii şi securităţii internaţionale, susţinerea dezvoltării şi promovarea democraţiei şi drepturilor omului. Acţiunile în acest sens vor viza pe termen lung obiectivul strategic al consolidării profilului politic regional şi global al României", a adăugat Boc.

Premierul Emil Boc va reprezenta România la reuniunea plenară la nivel înalt a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pe tema Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), care va fi organizată în Statele Unite ale Americii, la New York, în perioada 21-24 septembrie.

Premierul va participa şi la dezbaterile generale ale celei de-a 65-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, programate pentru aceeaşi perioadă.

Şeful Executivului va avea o serie de întrevederi politice bilaterale, precum şi întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici