Boc: Prin dispariţia unei Camere se vor face economii de ordinul milioanelor de euro anual

Premierul Emil Boc a declarat, joi, că prin dispariţia unei Camere a Parlamentului se vor face economii de ordinul milioanelor de euro într-un an şi că tuturor celor care critică proiectul de revizuire a Constituţiei le este frică că-şi pierd privilegile, "scaunele de sub fund".

15 afișări
Imaginea articolului Boc: Prin dispariţia unei Camere se vor face economii de ordinul milioanelor de euro anual

Boc: Prin dispariţia unei Camere se vor face economii de ordinul milioanelor de euro anual (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Dacă este să strângem cureaua, să ne uităm şi la vârful piramidei. Deocamdată, Parlamentul nu a fost atins cu nimic. Prin dispariţia unei Camere a Parlamentului se vor face economii de ordinul sutelor de milioane pe termen mediu şi a milioanelor pe an", a afirmat, la TVR, Emil Boc.

El a explicat propunerile din proiectul de revizuire a Constituţiei, arătând că România trebuie să facă trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari pentru două scopuri: un câştig sub aspectul fluenţei procesului legislativ, precum şi economiile făcute prin existenţa unui număr mai mic de parlamentari.

Boc a spus că trebuie respectată voinţa cetăţenilor care au participat la referendum şi care s-au exprimat, 90%, în favoarea Parlamentului unicameral şi a reducerii numărului de parlamentari.

Prim-ministrul a respins acuzaţiile potrivit cărora în proiectul de revizuire ar fi cuprinse prerogative suplimentare pentru preşedintele României şi pentru premier.

"Nu am propus niciun fel de prerogativă suplimentară pentru preşedinte şi premier. Aceste acuzaţii sunt false şi sunt o marotă care ascunde faptul că nu se doreşte reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlamentul unicameral", a adăugat Boc.

El a mai spus că cei care atacă revizuirea se tem că îşi pierd privilegile.

"Toţi cei care atacă revizuirea Constituţiei o fac pentru a pune în derizoriu reducerea numărului de parlamentari, pentru că le e frică că-şi pierd privilegile, că-şi pierd scaunele de sub fund. (...) Cei care se opun, se gândesc la propriul scaun, nu se mai văd în Parlament", a adăugat Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici