Boc: Problemele se rezolvă "cu creier, nu cu muşchi"

Liderul PSD Mircea Geoană i-a cerut premierului Boc să nu negocieze asumarea răspunderii pe poziţii de forţă şi să fie flexibil în cazul legilor educaţiei, avertizând că, în caz contrar, procedura va fi tergiversată, şeful Guvernului spunând că ştie că problemele "se rezolvă cu creier, nu cu muşchi"

23 afișări
Imaginea articolului Boc: Problemele se rezolvă "cu creier, nu cu muşchi"

Boc: Problemele se rezolvă "cu creier, nu cu muşchi" (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele PSD i-a spus premierului, în discuţia de miercuri de la Guvern, că are anumite informaţii conform cărora preşedintele Traian Băsescu ar fi cerut revocarea unor miniştri social-democraţi prin invocarea diferitelor motive şi a prezentat ca exemplu în acest sens cazul ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, pentru care ar putea fi invocate divergenţele legate de Codul educaţiei, au relatat pentru MEDIAFAX surse participante la discuţie.

Geoană i-a spus premierului că o revocare din funcţie a miniştrilor PSD ar genera o criză politică, suprapusă celei economice, care ar afecta grav redresarea ţării.

Liderul PSD i-a cerut totodată premierului să dovedească "flexibilitate" în cazul legilor educaţiei, principalul domeniu asupra căruia Geoană a insistat în discuţia de la Guvern, să nu negocieze şi să nu facă declaraţii de pe poziţii de forţă în cazul acestor legi, avertizând că, în caz contrar, data angajării efective a asumării răspunderii Guvernului poate fi tergiversată.

Potrivit surselor citate, premierul Emil Boc i-a spus liderului PSD că ştie că problemele se rezolvă "cu creier, nu cu muşchi" şi i-a transmis că este dispus să aibă o nouă întâlnire cu ministrul Educaţiei, pentru a stabili forma finală a legilor în domeniu.

Surse oficiale au declarat totodată agenţiei MEDIAFAX că principalele probleme aflate încă în discuţia premierului cu ministrul Educaţiei se referă la pensionarea profesorilor la vârsta de 70 ani, neangajarea politică a directorilor de şcoli şi a inspectorilor teritoriali, precum şi durata învăţământului obligatoriu.

Premierul i-a cerut în mod repetat Ecaterinei Andronescu să rezolve aceste probleme prin modificarea proiectelor de legi cu includerea prevederilor din Pactul pentru educaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici