Boc: Propunerea lui Geoană privind amnistia fiscală, o invitaţie la corupţie

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la Snagov, la un miting electoral, că propunerea liderului PSD Mircea Geoană privind amnistia fiscală, după alegeri, reprezintă doar o "invitaţie la corupţie" şi un mesaj către firmele care dau bani PSD şi PNL în campanie.

16 afișări
Imaginea articolului Boc: Propunerea lui Geoană privind amnistia fiscală, o invitaţie la corupţie

Boc: Propunerea lui Geoană privind amnistia fiscală, o invitaţie la corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a acuzat "coaliţia PSD-PNL aflată la putere că în ultimii doi ani guvernează prin abuzuri, nesimţiri şi sfidarea cetăţenilor care muncesc cinstit".

El a precizat că "ultima sfidare" a venit ieri (vineri, n.r.), din partea "PSD-ului lui Mircea Geoană", cu privire la amnistia fiscală.

"Asa înseamnă să îi ştergi de datorii pe cei care au la bugetul de stat mulţi bani de dat. Ce face Geoană şi PSD-ul nu este altceva decât o invitaţie la corupţie şi reconfirmă încă o dată că PSD este partidul corupţiei generalizate, aşa cum a fost şi în perioada 2001-2004", a spus Emil Boc.

Preşedintele PDL a ţinut să explice "ce înseamnă de fapt această amnistie fiscală", în termeni populari: "Înseamnă aşa: «Mă proştilor, mă fraierilor care plătiţi impozite şi taxe, voi plătiţi-le, că ăia care sunt de-ai noştri, de la PSD şi PNL, îi scutim după ce ajungem la putere. Adică daţi-ne banii nouă, acum în campanie, voi firmele astea care aveţi datorii, că după ce ajungem la guvernare mai dăm noi o ordonanţă şi vă ştergem toate datoriile»".

El a mai spus că "aceasta este, de fapt, adevărata faţă a PSD - guvernare pentru ei, pentru oamenii lor, pentru grupurilor lor de putere".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, în cadrul unei întâlniri cu studenţii Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir, că social-democraţii analizează posibilitatea introducerii, după alegeri, a unei amnistii fiscale limitate pentru cei ce-şi aduc veniturile în legalitate.

Geoană a spus că, pentru evitarea efectelor crizei financiare mondiale, nu este suficient un simplu plan anti-criză, ci este nevoie de "un adevărat big-bang", care să constea în stimularea economiei pe termen scurt, investiţii guvernamentale masive şi o amplă reformă a statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici