Boc: PSD este amnezic, iar Iulian Iancu are un tupeu fără precedent

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD este amnezic, iar Iulian Iancu, fost secretar de stat în Guvernul social-democrat, are un tupeu fără precedent, ieşit din comun, referindu-se la afirmaţiile lui Iancu privind energia scumpă vândută populaţiei.

252 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD este amnezic, iar Iulian Iancu are un tupeu fără precedent

Boc: PSD este amnezic, iar Iulian Iancu are un tupeu fără precedent (Imagine: Mediafax Foto)

"Este incredibil: PSD-ul este amnezic, iar domnul Iulian Iancu are un tupeu fără precendent, un tupeu ieşit din comun", a spus Boc.

Liderul PDL a susţinut că PSD uită că era la guvernare în perioada 2001 - 2004, uită că îl avea ministru al Industriilor pe Dan Ioan Popescu, că avea secretar de stat pentru energie şi gaze in persoana lui Iulian Iancu şi că PSD a semnat toate contractele "abuzive" pe termen lung referitoare la energie şi gaze naturale.

Boc a cerut PSD să aibă "minima decenţă" de a-şi asuma responsabilitatea pentru contractele, atribuite "fie pentru Buzăianu (Bogdan Buzăianu – n.r), fie pentru alţii", care au dus la dezastrul din energie.

"Populaţia trebuie să suporte scumpirile ca urmare a abuzurilor PSD din perioada 2001 – 2004", a mai spus liderul PDL, adăugând că Iulian Iancu, fost secretar de stat, că a girat contractele din energie.

Boc a acuzat PSD că, prin privatizarea Petrom, a vândut rezervele de ţiţei ale României şi a stabilit un preţ maxim de 28 de dolari pe barilul de petrol, deşi, în prezent, această sumă atinge 140 de dolari pe piaţa internţională, iar în contractul de privatizare nu există vreo clauză de actualizare a preţului petrolului.

"Aţi jefuit rezervele de ţiţei ale României, iar astăzi plângeţi pe umerii pensionarilor şi românilor", a mai susţinut Boc.

El a susţinut că rezevrele de petrol ale României sunt în jur de 50 de miliarde de euro, iar redevenţa anuală primită de stat este sub 100 milioane de euro.

Boc mai solicitat PSD trebuie să îşi asume răspunderea politică pentru scumpirile din domeniul gazelor naturale, să nu vină ca "nişte fecioare neprihănite în faţa românilor".

Preşedintele Comisiei de Industrii din Cameră Iulian Iancu (PSD) i-a solicitat, duminică, primului-ministru, Călin Popescu Tăriceanu, să prezinte public o analiză prin care să explice cum e posibil ca ANRE, aflată în subordinea sa, să ia decizii discreţionare, vânzând energie scumpă către populaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici