Boc: PSD să ceară scuze românilor pentru că e părtaş la o guvernare iresponsabilă

Preşedintele PDL Emil Boc aşteptă din partea PSD să îşi ceară scuze românilor pentru că "de un an şi jumătate este părtaş la o guvernare iresponsabilă a României".

20 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD să ceară scuze românilor pentru că e părtaş la o guvernare iresponsabilă

Boc: PSD să ceară scuze românilor pentru că e părtaş la o guvernare iresponsabilă

Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la prezentarea componentei de infrastructură din programul de guvernare al PDL, că în România există un partid care se vrea să fie în opoziţie, PSD, dar care, în fiecare zi, confirmă faptul că este de un an şi jumătate la guvernare.

"Domnilor din PSD, aşteptăm scuze în faţa românilor pentru că de un an şi jumătate sunteţi părtaşi la o guvernare iresponsabilă a României", a spus Boc.

El a acuzat PSD că a adus în Guvernul Tăriceanu practicile fostului prim-ministru Adrian Năstase, "şantajul şi clientelismul politic".

"Dacă ne uităm la promisiunile lui Mircea Geoană, de zeci de mii de euro celor care se întorc în ţară, îl întreb «Cine le dă ceva românilor care stau în ţară?»", a spus Boc.

Liderul PDL a precizat că românii se vor întoarece doar dacă li se vor crea aici condiţii europene de trai.

Emil Boc l-a acuzat, de asemenea, pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că a transformat România "într-un stat clientelar".

"Domnule Tăriceanu, într-un stat de drept din UE grupurile de interese nu domină Guvernul, ci Guvernul domină grupurile de interese. Dumneavoastră aţi făcut din România un stat clientelar", a spus Boc.

El a prezentat pe scenă, sub forma unei machete, cei cinci kilometri de autostradă realizaţi de actualul Guvern şi a spus că aceasta este "Autostrada Tăriceanu".

"Aceasta este performanţa Guvernului în materie de infrastructură, cinci kilometri de autostradă, umilind România şi cetăţenii României care sunt sufocaţi în trafic", a afirmat Boc.

Potrivit acestuia, mesajul PDL legat de infrastructură şi de Autostrada Transilvania, în principal, este că "aceasta se execută, nu se discută".

În finalul discursului său, Emil Boc a afirmat despre liderii PNL şi PSD Călin Popescu Tăriceanu şi Mircea Geoană că aceştia fac parte din "muzeul antichităţilor României politice" şi că acolo le este locul.

Peste 1.200 de persoane, membri PDL din judeţele Transilvaniei, în frunte cu conducerea formaţiunii, au participat, sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, la prezentarea componentei de infrastructură a programului de guvernare al partidului.

La eveniment au participat preşedintele PDL Emil Boc, candidatul partidului pentru funcţia de prim-ministru Theodor Stolojan, prim-vicepreşedintele Adriean Videanu, secretarul general Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, secretarul executiv Elena Udrea, precum şi alţi membri marcanţi din conducerea democrat-liberalilor.

Manifestarea, care a început la ora 11.00, a fost precedată de un concert folcloric susţinut de Sava Negrean Brudaşcu şi Dumitru Fărcaş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici