Boc: PSD şi PNL solicită proiecte contrare în buget, Vosganian a cheltuit banii la cazinoul politic

Premierul Boc a acuzat parlamentarii PSD şi PNL că insistă pentru proiecte contrare ca şi condiţie de adoptare a proiectului de buget pentru 2010, ca şi pe fostul ministru liberal al Finanţelor Varujan Vosganian pentru gestionarea defectuoasă a bugetului şi risipirea fondurilor la "cazinoul politic".

20 afișări
Imaginea articolului Boc: PSD şi PNL solicită proiecte contrare în buget, Vosganian a cheltuit banii la cazinoul politic

Boc: PSD şi PNL solicită proiecte contrare în buget, Vosganian a cheltuit banii la cazinoul politic (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat că PNL solicită reducerea contribuţiilor de asigurări sociale în timp ce PSD pledează pentru creşterea valorii punctului de pensie şi a atenţionat că un buget limitat precum cel al României nu poate susţine plata pensiilor dacă nu sunt asigurate fonduri inclusiv din CAS.

"Nu se poate să ai bani mai mulţi şi pentru investiţii, şi pentru pensii. Este un buget limitat, cu constrângeri", a spus Boc, în plenul Parlamentului.

Premierul l-a acuzat şi pe fostul ministru al Finanţelor Varujan Vosganian că, printr-o politică iresponsabilă în 2008, a determinat derapaje majore în economie în loc să asigure fonduri suplimentare pentru 2009.

"Aţi risipit banii Fondului de Dezvoltare şi i-aţi cheltuit la cazinoul politic. Nu aveţi acum dreptul să daţi lecţii. Fără politica dumneavoastră iresponsabilă, România o ducea puţin mai bine în 2009", i-a spus Boc fostului ministru, aflat în sala Parlamentului.

El a cerut parlamentarilor să dovedească realism în abordarea bugetului pentru acest an şi să nu vândă "gogoşi" din motive populiste.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici