Boc vrea să verifice voinţa politică coaliţiei, prin asumarea răspunerii pe mai multe legi

Premierul Boc i-a anunţat, sâmbătă, pe membrii Cabinetului că doreşte asumarea răspunderii Guvernului pe legile salarizării, pensiilor şi educaţiei, dorind astfel să verifice şi dacă există voinţă politică şi dacă există susţinere parlamentară la nivelul coaliţiei pentru realizarea acestor reforme.

19 afișări
Imaginea articolului Boc vrea să verifice voinţa politică coaliţiei, prin asumarea răspunerii pe mai multe legi

Premierul Emil Boc (Montaj foto)

"Am informat membrii Cabinetului cu privire la decizia mea de a promova aceste legi – salarizare unică, reforma sistemului de pensii, educaţia - prin angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului. De ce această procedură? Din două motive. În primul rând, pentru a verifica dacă la nivelul coaliţiei există voinţă politică pentru a susţine aceste reforme structurale asupra cărora cele două partide s-au angajat în Parteneriatul pentru România şi, al doilea motiv, pentru a verifica susţinerea parlamentară pentru realizarea acestor reforme pe care niciun Guvern şi niciun Parlament nu au avut curajul să le abordeze în ultimii 20 ani", a explicat şeful Executivului.

Premierul Emil Boc le-a spus miniştrilor, sâmbătă, la începutul şedinţei de Guvern, că scopul întâlnirii este acela de a se asigura că graficul de elaborare a Legii salarizării unice şi a Legii pensiilor este respectat fără "amânări şi tergiversări", eventual termenele de adoptare să fie devansate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici