Bode, despre deficitul de resursă umană din MAI: Avem aproape 30.000 de efective lipsă

  • Ministerul de Interne se confuntă cu un deficit de resursă umană, a spus, miercuri, ministrul de Interne, Lucian Bode.
  • Acesta afirmă că MAI are lipsă aproximativ 30.000 de efective.
600 afișări
Imaginea articolului Bode, despre deficitul de resursă umană din MAI: Avem aproape 30.000 de efective lipsă

Lucian Bode a declarat miercuri seara, la TVR Info, că MAI se confruntă cu un deficit major de personal, având lipsă aproximativ 30.000 de efective.

„Deficitul de resursă umană este o problemă pentru ministerul nostru, în condiţiile în care practic avem structuri unde lipsesc foarte mulţi oameni, avem grad de ocupare în anumite arme la nivel judeţean de 70-80 la sută. Avem aproape 30.000 de efective lipsă. Pentru prima dată, după foarte mulţi ani, anul 2022 a însemnat un an cu plus (...), făcând raportul dintre persoanele care au plecat din sistem şi persoanele care au intrat în sistem. Anul trecut s-au pensionat aproape 8.000 de angajaţi din MAI şi au intrat în sistem aproape 12.400, deci un plus de 4.000 de oameni, făcând raportul dintre cei plecaţi şi cei sosiţi, în condiţiile în care au fost ani în care raportul era exact invers. Deficitul de personal este una dintre cele mai mari probleme cu care se rezolvă ministrul nostru”, a spus ministrul Lucian Bode.

Lucian Bode a fost întrebat cum va rezolva problema deficitului de personal ţinând cont de proiectul de ordonanţă privind îngheţarea posturilor.

„În coaliţie s-a discutat şi despre faptul că acolo unde se impune - şi am dat exemplul ordinea publică, MApN şi în alte domenii - în baza unor memorandumuri aprobate în Guvern, cu justificări foarte bine fundamentate, aceste concursuri nu vor fi blocate”, a răspuns Bode.

Potrivit ministrului de Interne, IGSU are în desfăşurare concursuri pentru angajarea a 8.000 de pompieri.

„Anul trecut am avut procedura de angajare din sursă externă unde aproape 5.000 de angajaţi au intrat în MAI prin această procedură. Mai mult ne-am propus şi am reusşi să creştem numărul de locuri în şcolile de subofiţeri, am reuşit să creştem numărul de locuri în Academia de Poliţie, am înfiinţat la Academia de Poliţie, masterul profesional, unde 75 de colegi, după un an, vor deveni ofiţeri. Prin aceste metode nu facem altceva decât să reducem acest deficit de personal în toate structurile MAI”, a mai spus Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici