Bode, după violenţele de la Palatul Parlamentului: Jandarmeria funcţionează după o lege învechită

  • Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, joi, că autoritatea statului trebuie întărită şi modernizată, deoarece Jandarmeria funcţionează astăzi după o lege învechită.
  • După protestul AUR, 45 de persoane au primit amenzi, iar patru au dosar penal.
428 afișări
Imaginea articolului Bode, după violenţele de la Palatul Parlamentului: Jandarmeria funcţionează după o lege învechită

Bode a spus, joi, că după protestele violente de miercuri, de la Palatul Parlamentului, cei care criticau iniţiativa legislativă a prim-ministrului Nicolae Ciucă şi a sa cu privire las modificarea Codului Penal astăzi le dau dreptate.

„Este absolut normal să asiguri cadrul legal pentru a protesta într-un mod paşnic, dar în momentul în care protestul devine unul violent, în momentul în care tu vii la protest cu muniţie, în momentul când vii la protest cu gândul şi cu mesaje de a ataca un demnitar sau orice cetăţean din ţara asta, protestul este unul violent, care trebuie să fie sancţionat pe măsură. Cred că autoritatea statului trebuie întărită, cred că legislaţia trebuie întărită în acest sens, trebuie modernizată pentru a da forţelor de ordine să acţioneze în parametrii anilor 2023, pentru că Jandarmeria funcţionează astăzi după o lege, din punctul meu de vedere, învechită. Ceea ce s-a întâmplat acolo aţi văzut, sancţiunile, până la acest moment, pentru că aşa cum bine ştiţi timp de şase luni de zile autorităţile statului pot identifica participanţii la acest protest neauorizat, neasumat şi pot fi sancţionaţi. Până la acest moment au fost sancţionaţi 45 de participanţi cu amenzi însumate, contravenţionale, la aproximativ 50.000 de lei. De asemenea au fost întocmite patru dosare penale, până în acest moment”, a spus ministrul de Interne.

În ceea ce priveşte cele două dosare penale întocmite în urma agresiunii asupra celor doi parlamentari, respectiv Ludovic Orban şi Csoma Botond, după discuţia pe care Lucian Bode a avut-o cu Poliţia şi cu cei doi demnitari, aceştia au spus că îşi rezervă dreptul de a depune în termenul legal o plângere penală.

„În interiorul Palatului Parlamentului există o instituţie care răspunde de securitatea celor care intră în acest perimetru, poate şi acolo măsurile de securitate trebuie revizuite pentru că e inadmisibil să ajungi să intri în Parlamentul României cu muniţie, cu droguri, ştiţi foarte bine că tot cei de la AUR au fost depistaţi în urmă cu câteva luni. Este regretabil ce s-a întâmplat dar forţele de ordine au acţionat din punctul meu de vedere impecabil, nu au exagerat şi au reuşit să păstreze în siguranţă perimetrul de protecţie a Palatului Parlamentului, iar cei care s-au dedat la acte de violenţă vor plăti”, a mai spus Lucian Bode.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici