Bode, şocat de imaginile în care poliţistul verifică cu piciorul dacă fetiţa accidentată trăieşte: "Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută"

Ministrul de Interne, Lucian Bode, se declară şocat de imaginile apărute în spaţiul public, în care poliţistul care a accidentat două fetiţe pe trecerea de pietoni, în Capitală, verifică cu piciorul dacă una dintre ele, accidentată mai grav, trăieşte.

856 afișări
Imaginea articolului Bode, şocat de imaginile în care poliţistul verifică cu piciorul dacă fetiţa accidentată trăieşte: "Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută"

Bode, şocat de imaginile în care poliţistul verifică cu piciorul dacă fetiţa accidentată trăieşte: "Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută"

Lucian Bode a declarat, luni, în conferinţă de presă, că imaginile cu poliţistul care loveşte cu piciorul fetiţa accidentată grav, pentru a verifica dacă trăieşte, sunt la fel de şocante pentru el, ca şi accidentul în sine.

„Un accident în care un copil este omorât pe trecerea de pietoni este o tragedie. Pentru mine, imaginea şi, mai ales, comentariile cum că poliţistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăieşte au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal, o astfel de imaginea nu poate fi concepută, nu poate fi înţeleasă”, a spus Bode.

Acesta a afirmat că a verificat dacă acest lucru s-a întâmplat, iar procurorul are în dosar toate elementele pentru a afla dacă acest lucru este real sau nu.

„Sunt martori audiaţi care spun dacă s-a întâmplat sau nu s-a întâmplat aşa. Am văzut în spaţiul public aseară o înregistrare care ar fi de la STS pe 112 din care rezulta că poliţistul s-a coordonat cu dispecerii, la un moment dat spunându-i să mute, să aşeze corpul copilului pe partea stângă, ajutandu-l să-i dea primul ajutor. (...) Sunt convins că procurorul va avea în final (dovezile - n.r.). Fetiţa se afla poziţionată pe partea stângă atunci când au venit salvatorii în mai puţin de 8 minute de la apel şi poliţistul ar fi fost cel care a întors victima pe partea stângă”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul a mai spus şi că poliţistul care a accidentat cele două fete pe trecerea de pietoni nu se afla într-o misiune de urgenţă, ci se deplasa pentru a verifica o persoană la domiciliu.

Poliţistul a făcut, anul trecut, în luna august, pregătire pe conducere defensivă la una din şcolile de agenţi de poliţie.

Accidentul în care două fetiţe au fost rănite pe trecerea de pietoni a avut loc în Sectorul 1. Maşina de poliţie a accidentat, joi după-amiază, două fete - Raisa şi Maria. Raisa a murit, iar Maria a ajuns la spital.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici