Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat la MAE

Bogdan Aurescu, agentul României în procesul de la Haga cu Ucraina, a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin decizie a premierului Emil Boc.

87 afișări
Imaginea articolului Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat la MAE

Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat la MAE (Imagine: Mediafax Foto)

Guvernul precizează, într-un comunicat, că propunerea de numire a fost înaintată primului-ministru de către ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, în cursul zilei de marţi, 3 februarie 2009.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, că Bogdan Aurescu merită o recunoaştere din partea statului român pentru efortul depus în cadrul procesului de la Haga cu Ucraina, putând fi "o excelentă soluţie" pentru un post de secretar de stat în MAE.

Bogdan Aurescu a fost agentul României pentru procesul de la Haga. Aurescu, director general în MAE, a fost numit agent pentru CIJ în 2004, la data sesizării Curţii. El a participat la negocierile desfăşurate pentru delimitarea spaţiilor maritime cu Ucraina anterior sesizării CIJ, în perioada 2001-2004, având funcţia de şef de delegaţie sau adjunct al şefului de delegaţie.

Bogdan Aurescu a fost, succesiv, director adjunct şi apoi director al Direcţiei Drept Internaţional şi Tratate, director de cabinet al ministrului Afacerilor Externe, director general pentru afaceri juridice, subsecretar de stat şi secretar de stat pentru afaceri europene în MAE român. El a fost, de asemenea, Agentul guvernamental român pentru CEDO. Este membru al Curţii Permanente de Arbitraj de la Haga şi membru supleant al Comisiei de la Veneţia a Consiliului Europei. În prezent este propus de către ministrul de Externe, Cristian Diaconescu pentru funcţia de secretar de stat în MAE.

Citeşte şi:

Curtea de la Haga dă câştig de cauză României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici