Bogdan Oprea a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al ministrului Sănătăţii. „Revin exclusiv la cariera didactică”

  • Bodgan Oprea a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
  • Surse din Ministerul Sănătăţii au declarat pentru MEDIAFAX că motivul a fost „nepotrivirea de viziune în ceea ce priveşte reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătăţii”.
  • UPDATE: Bogdan Oprea spune că se întoarce la cariera didactică: „Colaborarea mea cu Ministerul Sănătăţii încetează”.
3992 afișări
Imaginea articolului Bogdan Oprea a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al ministrului Sănătăţii. „Revin exclusiv la cariera didactică”

FOTO: Facebook Bogdan Oprea

UPDATE: Bogdan Oprea se întoarce la cariera didactică

„De astăzi (joi – n.r.) revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare şi la proiectele de voluntariat care m-au îmbogăţit atât de mult sufleteşte în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătăţii încetează, îi mulţumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă şi pentru prietenie şi-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care şi l-a asumat cu curaj”, scrie Bogdan Oprea pe Facebook.

Acesta precizează că va publica în curând primul manual de combatere a fake news-ului şi dezinformării online din România şi va avea şi un podcast pe acelaşi subiect.

Bogdan Oprea părăseşte, astfel, Ministerul Sănătăţii după mai puţin de două luni.

Bogdan Oprea a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt al ministrului Sănătăţii

„Bogdan (Oprea - n.r.) a demisionat de la minister. El a invocat o nepotrivire de viziune în ceea ce priveşte reformarea în mod constructiv a Ministerului Sănătăţii”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, l-a numit pe Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, pe 27 ianuarie, în funcţia de consilier cu atribuţii de purtător de cuvânt.

„Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, l-a numit (...) în funcţia de consilier la Cabinetul Ministrului, cu atribuţii de purtător de cuvânt, pe Bogdan Oprea, specialist în comunicare în administraţia publică la nivel înalt şi cadru universitar cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu. Bogdan Oprea are licenţă de paramedic şi însoţeşte, ca voluntar, ambulanţele care deservesc comunitatea în care trăieşte”, a anunţa, printr-un comunicat, Ministerul Sănătăţii.

Conform acestuia, Bogdan Oprea are o experienţă de aproape 10 ani în administraţie publică, fiind, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare şi vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, purtător de cuvânt al preşedintelui României, Traian Băsescu, sau al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Bogdan Oprea este din 2007 cadru universitar la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, Universitatea din Bucureşti şi a obţinut licenţa de paramedic SMURD în anul 2017.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici