Boloş: Primele scannere pentru inspectarea mărfurilor în vămi au ajuns în ţară

Primele scannere cu raze X pentru inspectarea mărfurilor în vămi au ajuns în ţară, a anunţat joi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

358 afișări
Imaginea articolului Boloş: Primele scannere pentru inspectarea mărfurilor în vămi au ajuns în ţară

Sursă foto: Facebook/Marcel Boloş

Ministerul Finanţelor a scris, joi seara, pe Faceboook că au fost recepţionate deja două scannere.

„Transmiteam în decembrie că a fost semnat contractul şi că vom cumpăra din bani europeni 26 sisteme noi de scanare cu raze X pentru inspectarea mărfurilor care intră în ţară. Mulţi se aşteptau probabil la o perioadă de linişte după asta. Ei bine nu, astăzi vă anunţ că s-a făcut deja recepţia pentru două scannere, unul relocabil la Giurgiuleşti şi altul mobil la Albiţa. Ambele vor fi operaţionale la finalul lunii viitoare”, susţine Marcel Boloş.

Conform acestuia, procesul nu presupune doar amplasarea scannerelor în punctele stabilite, ci înseamnă şi realizarea lucrărilor de construcţii pentru asigurarea respectării normelor de protecţie radiologică în exploatarea echipamentelor.

Ministrul Finanţelor a anunţat că joi a avut o şedinţă cu noua conducere a Vămii, în care s-a vorbit despre mecanismele de combatere a contrabandei şi fraudei la frontiere.

Boloş anunţă că la finalul anului vor fi opt scannere funcţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici