Borbely: CNS face o greşeală prin apelul la boicotarea alegerilor prezidenţiale

Vicepreşedintele executiv al UDMR, deputatul Laszlo Borbely, a apreciat joi, că reprezentanţii Consiliului Naţional Secuiesc fac o "greşeală" cerându-le alegătorilor să boicoteze alegerile prezidenţiale.

19 afișări
Imaginea articolului Borbely: CNS face o greşeală prin apelul la boicotarea alegerilor prezidenţiale

Borbely: CNS face o greşeală prin apelul la boicotarea alegerilor prezidenţiale (Imagine:Cătălina Filip/Mediafax Foto)

"Cred că va pierde toată lumea şi e o greşeală din partea lor. Nu cred că noi vreodată până acum am solicitat alegătorilor noştri să nu voteze. Deci este o greşeală din partea lor şi demonstrează faptul că, de fapt, ei nu ştiu al cui interes îl reprezintă, pentru că comunitatea maghiară va avea un reprezentant (candidatul UDMR Kelemen Hunor - n.r.). Sunt convins că cetăţenii sunt mai înţelepţi şi nu vor da curs acestei solicitări", spus Borbely.

El a adăugat UDMR a reuşit să-şi mobilizeze, până acum, alegătorii, dar nu a putut spune dacă reprezentanţii Uniunii vor purta discuţii cu aceia ai CNS.

"Din păcate, eu văd că ei nu sunt apţi de dialog, asta e problema lor şi sunt pe un drum care nu este cel bun", a conchis Borbely.

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a făcut apel la locuitorii din secuime să dea voturi nevalabile la alegerile prezidenţiale, pentru a protesta astfel faţă de faptul că până în prezent "Statutul de autonomie a Ţinutului Secuiesc" nu a fost adoptat de Parlament.

Reprezentanţii CNS afirmau că dacă locuitorii din secuime vor face ca buletinele lor de vot să fie anulate, în masă, punând ştampila în afara cadrului, vor transmite un mesaj către puterea de stat şi opinia publică, acela că vor participa efectiv la alegerile prezidenţiale doar când va exista cadrul legal pentru a fi ales un preşedinte şi pentru Ţinutul Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici