Borbely: Voi decide după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali dacă voi candida la şefia UDMR

Vicepreşedintele executiv al UDMR Laszlo Borbely a anunţat, miercuri, că va decide după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din 11 decembrie dacă va candida pentru funcţia de preşedinte al Uniunii.

52 afișări
Imaginea articolului Borbely: Voi decide după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali dacă voi candida la şefia UDMR

Borbely: Voi decide după şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali dacă voi candida la şefia UDMR (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Borbely a declarat, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că la şedinţa CRU vor avea loc discuţii privind pregătirea Congresului UDMR, iar după aceasta vor apărea mai multe candidaturi la şefia Uniunii.

"Vom avea CRU în 11 decembrie, vom avea discuţii privind pregătirea Congresului şi după acest CRU sigur că vor fi candidaturi la preşedinţie, sigur că vor fi mai multe candidaturi. Văd că, deja, unii se gândesc la a-şi anunţa candidatura. Este foarte bine, slavă Domnului, cred că este democraţie în UDMR şi putem să decidem aceste lucruri. Eu după 11 decembrie mă voi gândi ce voi face în perioada următoare în ceea ce priveşte preşedinţia UDMR", a precizat Borbely.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, la sfârşitul lunii octombrie, la RFI, că are, "într-adevăr", "o dilemă foarte mare" dacă trebuie să mai continue sau nu ca preşedinte al Uniunii, menţionând că încă nu s-a decis dacă va mai candida pentru un nou mandat la alegerile interne din februarie 2011.

Liderul UDMR a făcut aceste declaraţii după ce cotidianul "Gândul" a scris că Marko Bela ar putea renunţa să mai candideze, la Congresul formaţiunii de anul viitor, pentru un nou mandat în fruntea Uniunii, fiind posbil să îl susţină pe Kelemen Hunor ca succesor, o altă posibilă candidatură fiind cea a lui Laszlo Borbely.

"Avem alegeri în UDMR în februarie 2011 şi, dacă eu aş vrea să continui mandatul, atunci trebuie să candidez pentru un nou mandat. În acest moment, într-adevăr, nu am decis încă acest lucru. Eu sunt în politică din decembrie 1989 şi pentru mine, într-adevăr, e o dilemă foarte mare dacă trebuie să mai continui, dar, la momentul respectiv, voi decide acest lucru", a precizat Marko Bela, la RFI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici