Botoş: Iohannis şi miniştrii Guvernului Ciolacu trebuie să se pună pe treabă

Europarlamentarul USR Vlad Botoş solicită preşedintelui României şi mai multor miniştri din Guvernul Ciolacu să facă eforturi suplimentare la nivelul Consiliului UE pentru depăşirea blocajului existent în privinţa aderării României la spaţiul Schengen.

351 afișări
Imaginea articolului Botoş: Iohannis şi miniştrii Guvernului Ciolacu trebuie să se pună pe treabă

Botoş: Iohannis şi miniştrii Guvernului Ciolacu trebuie să se pună pe treabă

Solicitarea europarlamentarului USR vine după votul de susţinere dat miercuri de Parlamentul European în cazul petiţiei depuse de un grup de cetăţeni români care solicită aderarea României la spaţiul Schengen, potrivit unui comunicat de presă.

„Am făcut în Parlamentul European toate demersurile formale şi informale care au ţinut de mine pentru aderarea României la Schengen. Comisia Europeană susţine aderarea României la Schengen, deoarece îndeplineşte toate cerinţele. Aproape toate statele UE susţin România în Schengen. Singurul lucru care mai trebuie făcut este ca Preşedintele României, ministrul de Interne, ministrul de Externe şi întregul guvern să îşi intensifice munca şi să-i convingă pe cei care mai sunt reticenţi că locul României este în Schengen,” declară Vlad Botoş.

Europarlamentarul USR consideră că autorităţile române trebuie să facă noi eforturi pentru deblocarea dosarului aderării României la Schengen şi să profite de această nouă dovadă de susţinere dată de Parlamentul European.

„Votul Parlamentului European este foarte clar: România şi românii merită să fie în spaţiul Schengen, este dreptul nostru. Votul de astăzi a arătat că o largă majoritate susţine această aderare. Doar politica populistă de extremă dreaptă din Austria ne mai ţine la porţile Europei. Această situaţie trebuie deblocată, iar autorităţile de la Bucureşti trebuie să se pună pe treabă”, încheie Botoş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici