BPN al PDL l-a mandatat pe Boc să discute la Cotroceni despre şefia MAI

BPN al PDL a decis, luni, mandatarea lui Emil Boc şi a conducerii executive a partidului de a discuta la Cotroceni şi de a lua o decizie privind conducerea Ministerului de Interne, a declarat deputatul Cristian Boureanu, care a adăugat că nu exclude ca Vasile Blaga să revină asupra demisiei.

12 afișări
Imaginea articolului BPN al PDL l-a mandatat pe Boc să discute la Cotroceni despre şefia MAI

BPN al PDL l-a mandatat pe Boc să discute la Cotroceni despre şefia MAI (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Cristian Boureanu a precizat că există cel puţin şase propuneri vehiculate pentru funcţia de ministru al Internelor, în cazul în care demisia lui Vasile Blaga rămâne definitivă, nominalizându-i pe Traian Igaş, Ioan Oltean şi Cezar Preda.

În acelaşi timp, Boureanu a precizat că nu exclude posibilitatea ca în urma discuţiilor de la Cotroceni Blaga să revină asupra demisiei.

Cristian Boureanu a precizat că va exista o discuţie între premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu înainte de a ieşi public cu nominalizarea unui nou ministru de Interne, arătând că există mai mulţi lideri PDL capabili să facă faţă acestui post.

El a spus că în şedinţa BPN nu s-au luat decizii prin vot privind propunerile pentru postul de ministru al Internelor, dar există o serie de nume vehiculate, cel puţin şase propuneri.

Boureanu a precizat că nu exclude ca Vasile Blaga să revină asupra demisiei după discuţiile de la Cotroceni, arătând că există o serie de decizii legate de structurile militare care se iau în cadru restrâns şi ţin de siguranţa naţională.

"Faptul că Vasile Blaga, care este un om de onoare cunoscut pentru acţiunile extrem de ferme, a decis să depună această demisie dimineaţă şi acum se află la Cotroceni, probabil că există nişte informaţii la care noi, deputaţii şi cei din conducerea PDL, nu putem avea acces", a adăugat Băureanu.

El a arătat că decizia finală îi aparţine lui Vasile Blaga şi faptul că acesta discută la Cotroceni dovedeşte că "există situaţii care ar afecta siguranţa naţională", menţionând în acest sens şi aderarea la spaţiul Schengen.

Cristian Boureanu a mai spus că, faţă de decizia lui Vasile Blaga, PDL nu are un cuvânt de spus, întrucât demisia este unilaterală şi a adăugat că nu a auzit pe cineva care să ceară demisia lui Vasile Blaga.

În privinţa propunerilor pentru înlocuirea lui Vasile Blaga, Boureanu a spus că Traian Igaş, Cezar Preda, Ioan Oltean ar fi foarte buni miniştri de Interne.

Întrebat dacă în locul lui Vasile Blaga ar putea fi nominalizat un independent, Boureanu a arătat că în momentul de faţă nu s-a discutat despre un independent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici