BPN al PSD a optat în unanimitate pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu la şefia CN

Biroul Permanent Naţional al PSD a optat, luni, în unanimitate, pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, considerând că experienţa lui Adrian Năstase ar trebui folosită în interiorul partidului, în scopul câştigării obiectivelor electorale ale PSD.

1 afișare
Imaginea articolului BPN al PSD a optat în unanimitate pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu la şefia CN

BPN al PSD a optat în unanimitate pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu la şefia CN

Anunţul a fost făcut de liderul PSD, Mircea Geoană, după şedinţa ordinară a Biroului Permanent Naţional.

"Membrii Biroului Permanent Naţional şi-au exprimat aprecierea faţă de activitatea din ultimii trei ani ai lui Dan Mircea Popescu. Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea lui Dan Mircea Popescu în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional", a spus Geoană.

"Având în vedere că principalul obiectiv al PSD în 2008 este câştigarea alegerilor locale şi parlamentare, considerăm că experienţa colegilor noştri, inclusiv Adrian Năstase, trebuie folosită în interiorul şi în interesul partidului, pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Vom avea nevoie de toată experienţa politică şi contribuţia pe care colegii noştri pot să o aducă", a adăugat Geoană, precizând că acesta este singurul comentariu pe care îl face cu privire la subiectul Adrian Năstase.

Geoană a arătat că BPN a formalizat, luni, în cadru statutar, discuţia pe care a avut-o în cadru informal la sfârşitul săptămânii trecute, la Topoloveni, hotărând convocarea Consiliului Naţional pe 22 februarie şi convocarea Comitetului Executiv Naţional pe 21 februarie.

"Consiliul Naţional va valida oferta pentru alegerile locale. Conform Statutului, Consiliul Naţional îşi va alege preşedintele şi trezorierul", a arătat Geoană.

Geoană a precizat, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că Dan Mircea Popescu nu a fost "reales" preşedinte al Consiliului Naţional şi că se vor organiza alegeri pentru această funcţie.

"Veţi afla în scurt timp care sunt consecinţele deciziei de astăzi (luni - n.r.). Dan Mircea Popescu nu este reales, vom avea alegeri. Cine se înscrie, asta e alt subiect", a spus Geoană.

Întrebat dacă va discuta cu Adrian Năstase pe subiectul candidaturii sale la Consiliu Naţional, Geoană a răspuns: "Discuţia cu Adrian Năstase va fi făcută publică după ce vom parcurge toate etapele".

Întrebat dacă în şedinţa BPN s-a decis prin vot asupra reconfirmării lui Dan Mircea Popescu, Geoană a spus: "S-a degajat opinia asta, a fost unanimă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici