Gabriela Firea mută prima şi îşi dă DEMISIA din funcţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti - DOCUMENT/ Singura declaraţie de susţinere pentru primarul de la Bucureşti

Gabriela Firea a anunţat înainte de şedinţa la care se discută retragerea sprijinului politic pentru ea că şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte interimar la Bucureşti

19510 afișări
Imaginea articolului Gabriela Firea mută prima şi îşi dă DEMISIA din funcţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti - DOCUMENT/ Singura declaraţie de susţinere pentru primarul de la Bucureşti

Gabriela Firea mută prima şi îşi dă DEMISIA din funcţia de preşedinte interimar la PSD Bucureşti - DOCUMENT/ Singura declaraţie de susţinere pentru primarul de la Bucureşti

Gabriela Firea a demisionat, luni din funcţia de preşedinte interimar PSD Bucureşti, spunând că şi statutul ar trebui amendat deoarece nu este normal ca un interimat să fie asigurat timp de doi ani.

"Cel mai important e să fim oameni, iar în cazul unui partid să fim membri şi apoi să avem funcţii. Ştim ce se va întâmpla, deşi sedinţa nu a început. Nu este democrat să se dezbată înainte informal să în birouri, restaurante", a declarat Gabriela Firea, înainte de şedinţa CEx PSD.

Aceasta a anunţat că şi-a depus demisia de calitatea de şef interimar la PSD.

"Mi-ai depus acum demisia din calitatea de preşedinte interimar la PSD Bucureşti. Este o formă de protest a mea pentru că de 2 ani dl. Dragnea a blocat alegerile la această organiziaţie pentru a fi vulnerabilă. Poate si statutul ar trebui amendat pentru că nici o poziţie interimară nu poate dura 2 ani. A fost un plan (...) Mă gândeam, dacă dl Dragnea ar fi depus atâta energie cum a depus pentru a mă lichida pe mine, am fi avut deja la stadiul de fundaţie şi spitalele regionale", a mai spus Firea.

Ea a mai spus că programul de guvernare locale cu care a câştigat alegerile a fost neglijat.

”Pur şi simplu a fost neglijat, să mă exprim elegant, sau tratat cu indiferenţă de către dl. Dragnea, iar toate promisiunile pe care împreună le-am făcut bucureştenilor s-au îndeplinit doar în ceea ce priveşte atribuţiile Primăriei Generale. Eu mă bazez că românii, inclusiv bucureştenii sunt mult mai inteligenţi decât cred unii politicieni cinici care chiar înainte să vin la această şedinţă transmiteau prin interpuşi faptul că problemele grave cu care se confruntă Capitala ar putea să fie puse doar pe seama activităţii primarului general. Nu este adevărat”, a mai spus Firea.

Demisia Gabrielei Firea: Mesaj pentru Dragnea: Aţi abandonat programul cu care am câştigat alegerile

Gabriela Firea scrie, în documentul adresat preşedintelui PSD Liviu Dragnea, că îşi depune demisia din funcţia de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, deoarece formaţiunea a abandonat proiectele mari ale Capitalei, cum ar fi Centura ocolitoare, metroul sau ELCEN.

"Consider că programul politic şi administrativ, cu sprijinul căruia atât eu, cât şi PSD, am câştigat alegerile locale din Bucureşti în anul 2016, a fost abandonat. O serie de autorităţi centrale au blocat sau întârziat proiectele mari ale Capitalei: Centura ocolitoare, ELCEN, metrou.

Prin prisma faptului că, sub mandatul meu de preşedinte interimar al PSD Bucureşti, organizaţia a obţinut un scor record şi în premieră: 7 primari (unul general şi 6 de sectoare). Astăzi, prin demisia de faţă, pun punct perioadei nemeritate de provizorat la nivelul organizaţiei PSD Bucureşti şi primordial, încetez să mai validez, prin activitatea mea, toate nerealizărie la nivelul conducerii centrale pe care o giraţi în totalitate", se arată în scrisoare.

Gabriela Firea mai scrie că demisia este o formă de protest faţă de interimatul de doi ani de zile de la şefia PSD Bucureşti, precum şi pentru "dezinteresul manifestat de dumneavoastră faţă de problemele grave cu care se confruntă Capitala în special în ceea ce priveşte traficul, termoficarea".

Mihai Tudose: Sunt împotriva pierderii oricărui coleg

Fostul premier Mihai Tudose a declarat luni, înainte de şedinţa CEx PSD, că este împotriva pierderii oricărui coleg şi se va opune excluderilor. Totodată, Tudose a spus că o remaniere arată că ceva nu a mers bine şi nu e motiv de bucurie.

"Eu sunt împotriva pierderii oricărui coleg. Nu sunt de acord ca niciun coleg să fie exclus, eu cred că ar trebui să fie aduşi, nu daţi afară", a spus Mihai Tudose.

În ceea ce priveşte demisia Gabrielei Firea de la PSD Bucureşti, Tudose a afirmat: "E decizia domniei sale de a forţa alegerile la Bucureşti pentru că e interimar".

Legat de demisia lui Mihai Fifor de la Ministerul Apărării, fost premier a afirmat că regretă, iar în legătură cu remanierile anunţate: "de ce credeţi că aş putea fi vesel. O remaniere înseamnă că ceva nu a mers bine".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici