Bugetarii vor avea minivacanţă de 1 mai: Guvernul a adoptat hotărârea prin care 30 aprilie 2012 este declarată zi liberă în sectorul public

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, hotărârea prin care ziua de luni 30 aprilie 2012 este declarată zi nelucrătoare în sectorul public, astfel încât să fie asigurate mai multe zile libere cu ocazia Sărbătorii de 1 Mai, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

3419 afișări
Imaginea articolului Bugetarii vor avea minivacanţă de 1 mai: Guvernul a adoptat hotărârea prin care 30 aprilie 2012 este declarată zi liberă în sectorul public

Bugetarii vor avea minivacanţă de 1 mai: Guvernul a adoptat hotărârea prin care 30 aprilie 2012 este declarată zi liberă în sectorul public (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Dezvoltări Regionale şi Turismului, Bogdan Oprea, a declarat, în urmă cu o săptămână, agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a discutat, miercuri, posibilitatea ca bugetarii să nu lucreze pe 30 aprilie, pentru a se prelungi astfel minivacanţa de 1 Mai, o decizie urmând să fie luată în această săptămână.

"MDRT susţine această iniţiativă, pentru că ar duce la creşterea circulaţiei turistice de 1 mai şi la un număr mai mare de zile petrecute de turişti în staţiuni", a adăugat Oprea.

Bugetarii sunt liberi marţi, 1 mai, şi dacă nu ar lucra nici luni, 30 aprilie, ar avea patru zile libere consecutive.

Premierul Ungureanu a declarat ulterior, că ziua de luni 30 aprilie 2012 va fi declarată zi nelucrătoare în sectorul public şi urmează să fie recuperată ulterior, într-o sâmbătă din luna mai.

Potrivit estimărilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), peste 25.000 de turişti români vor merge pe litoral în minivacanţa de 1 Mai, număr apropiat de cel înregistrat anul trecut.

Cele mai căutate staţiuni vor fi Mamaia, Eforie Nord, Neptun şi Vama Veche.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici