Bugetele Ministerului Public, CSM, AEP, CES, aprobate de comisiile de buget-finanţe

Bugetele pentru anul 2011 ale Ministerului Public, Consiliului Superior al Magistraturii, Autorităţii Electorale Permanente, Consiliului Economic şi Social şi Autorităţii naţionale de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal au fost aprobate, vineri, de comisiile de buget-finanţe.

48 afișări
Imaginea articolului Bugetele Ministerului Public, CSM, AEP, CES, aprobate de comisiile de buget-finanţe

Bugetele Ministerului Public, CSM, AEP, CES, aprobate de comisiile de buget-finanţe (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Comisiile reunite au adoptat bugetul Ministerul Public, solicitarea acestei insituţii privind suplimentarea fondurilor nefiind acceptată.

Reprezentantul Ministerului Public a menţionat că prin proiectul de buget înaintat în septembrie 2010 MFP, propunerea instituţiei pe care o reprezintă se ridica la 846.433.000 lei, dar în urma negocierilor s-a ajuns la suma de 573.245.000 lei.

"Am transmis Ministerului Finanţelor o scrisoare prin care propuneam suplimentarea cu 12.000.000 lei, am depus în procedura parlamentară amendamente prin care propunem suplimentarea bugetului Ministerului Public cu 9.474.000 lei", a spus adjunctul procurorului general, prezent la Parlament, pentru a susţine bugetul Ministerului Public.

Bugetul instituţiei a fost aprobat în forma propusă de Guvern în proiectul Legii bugetului de stat pe 2011.

Şi proiectul de buget al CSM a fost aprobat de membrii comisiilor de buget-finanţe în forma din proiectul Executivului, acesta fiind de 76,602 milioane de lei.

Bugetul CSM este mai mic cu 4,98% faţă de 2010.

"Vom încerca să ne descurcăm. Ne vom descurca", a explicat reprezentantul CSM. El a adăugat că una dintre marile neîmpliniri ale Consiliului este lipsa unui sediu. Totuşi, chiria imobilului în care se află CSM a fost renegociată şi va scădea cu 10%, a menţionat el.

Bugetul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) a fost aprobat fără amendamente, Autoritatea urmând să aibă în 2011 fonduri de 22,410 milioane lei de la bugetul de stat.

"Bugetul AEP pentru anul 2011 se încadrează în reducerile propuse de Ministerul Finanţelor la categoriile cheltuieli de personal, bunuri şi servici şi subvenţii pentru partide - aici avem o mică creştere - şi avem o creştere la cheltuieli de capital pentru finanţarea celui mai important proiect al nostru pentru anul 2011 - constituirea registrului electoral, obligaţie pe care o avem prin legea 35 a alegerilor parlamentare. Acest registru trebuie să fie funcţional la data alegerilor parlamentare din 2012", a spus vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ.

Potrivit proiectului de lege, AEP va avea în 2011 un buget de 22,410 milioane lei de la bugetul de stat, în creştere faţă de execuţia preliminată pe 2010, care este de 15,872 milioane lei.

De asemenea, bugetul Consiliului Economic şi Social a fost aprobat, în forma prezentată, de parlamentarii din Comisiile reunite de buget-finanţe, cu 23 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă" .

Consiliul Economic şi Social va avea un buget de 2,466 milioane de lei, în creştere faţă de execuţia preliminată pe 2010, de 2,335 milioane de lei.

Reprezentanţii CES s-au plâns de lipsa de fonduri, explicând că inclusiv în anul 2010 nu le-au ajuns banii pentru deplasări externe.

Bugetul Autorităţii naţionale de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal a fost aprobat de reprezentanţii comisiilor reunite de buget-finanţe în forma prezentată. Instituţia are prevăzut un buget de 3,692 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici