Bugetul de stat, astăzi în Parlament. Dragnea: Va fi votat în forma primită pentru reexaminare

Parlamentul va vota miercuri cererea de reexaminare a Legii bugetului de stat pe anul 2019 formulată de preşedintele Klaus Iohannis, după ce judecătorii CCR au decis că legea este constituţională. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că Parlamentul nu va modifica legea.

938 afișări
Imaginea articolului Bugetul de stat, astăzi în Parlament. Dragnea: Va fi votat în forma primită pentru reexaminare

Parlamentul astăzi bugetul de stat. Dragnea: Va fi votat în forma primită pentru reexaminare

Birourile permanente reunite ale Legislativului au decis marţi ca legea bugetului de stat pe anul 2019 să fie discutată în cadrul comisiile parlamentare de specialitate miercuri, începând cu ora 10:00, iar de la ora 14:00 plenul reunit al să dezbată şi să voteze asupra actului legislativ.

Deputataţii şi senatorii au avut la dispoziţie marţi aproximativ trei ore pentru a depune amendamente, până la ora 18:00.

Parlamentarii vor dezbate cererea de reexaminare a bugetului de stat pe anul 2019 între orele 10.00 şi 14.00 în comisiile de specialitate, urmând ca de la ora 14.00 să înceapă şedinţa de plen reunit pentru dezbatere şi vot.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Călăraşi, că reexaminarea legii bugetului de stat pe anul 2019 ar putea fi votată miercuri, urmând a fi retrimisă ”leneşului de la Cotroceni” pentru promulgare.

"Teoretic, miercuri ar trebui să avem plen reunit, pentru a-i trimite din nou bugetul leneşului de la Cotroceni, poate găseşte pe cineva să-i ia mâna să semneze", a declarat Liviu Dragnea.

El spusese sâmbătă, la Slobozia, că Parlamentul nu va modifica legea privind bugetul de stat pe anul 2019 şi că o va retrimite la promulgare în forma primită pentru reexaminare, deaorece bugetul a fost construit foarte bine şi foarte riguros.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis vineri Parlamentului pentru reexaminare Legea bugetului de stat pe anul 2019, susţinând că este fundamentată pe o prognoză nerealistă, iar pe de altă parte, că nu asigură o reală funcţionare a unor instituţii publice cu rol esenţial în societate. Demersul preşedintelui a venit după ce judecătorii CCR au respins, săptămâna trecută, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a acuzat luni pe liderii PSD pentru că au întârziat adoptarea bugetului în Parlament şi le-a transmis acestora ”să plece de la guvernare” dacă nu o fac pentru ţară. El a indicat PPSD ca fiind ”unicul vinovat” pentru neaprobarea bugetului până în prezent.

În replică, Partidul Social Democrat a transmis luni seara, într-un comunicat de presă, că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze de la cei pe care i-a afectat prin blocarea bugetului şi a catalogat blocarea bugetului drept un joc electoral.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici