Bugetul Educaţiei, avizat favorabil de comisiile reunite ale Parlamentului

Comisiile reunite de învăţământ ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, după mai bine de trei ore de dezbateri, bugetul Educaţiei pentru 2015, în valoare de 25.272 miliarde lei pentru învăţământ şi 1.474,7 miliarde lei pentru cercetare, înregistrându-se 28 de voturi ”pentru” şi două abţineri.

85 afișări
Imaginea articolului Bugetul Educaţiei, avizat favorabil de comisiile reunite ale Parlamentului

Bugetul Educaţiei, avizat favorabil de comisiile reunite ale Parlamentului (Imagine: Ciprian Hord/Mediafax Foto)

Potrivit preşedintelui Comisiei de învăţământ din Senat, Ecaterina Andronescu, bugetul Educaţiei, în valoare de 25.272 miliarde lei pentru învăţământ şi 1.474,7 miliarde pentru cercetare este mai mare cu 8 % faţă de cel din 2014.

La dezbaterea bugetului a fost prezent şi fostul ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, Mihnea Costoiu, de această dată în calitate de senator, secretarii de stat din Ministerul Educaţie, Gigel Paraschiv şi Tudor Prisecaru, dar şi noul ministru al Educaţiei, Sorin Câmpean.

Potrivit lui Andronescu, la comisii au fost depuse 109 amendamente, comisiile reunite aprobând cu unanimitate de voturi avizarea acestora.

Potrivit secretarului de stat Gigel Paraschiv, în 2015 sunt creşteri ale veniturilor pentru investiţii, acestea fiind prevăzute în 2015 la valoare de 185 milioane lei, manuale 48 milioane lei, construcţii de grădiniţe 117 milioane lei.

Tot despre creşteri a vorbit şi senatorul Mihnea Costoiu, acesta spunând că bugetul cercetării, vorbind strict de fonduri de la bugetul de stat, a crescut de la 128,6 miliarde lei la 1474,7 miliarde lei, o creştere de 200 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici