Bush a anunţat înfiinţarea unei fundaţii româno-americane

Preşedintele SUA George W. Bush, a anunţat, miercuri, înfiinţarea Romanian American Foundation, care, într-o primă etapă, îşi va concentra activitatea pe programe de educaţie şi antreprenoriat, dedicate în special zonelor geografice şi grupurilor sociale cu acces limitat la resurse.

182 afișări
Imaginea articolului Bush a anunţat înfiinţarea unei fundaţii româno-americane

Bush a anunţat înfiinţarea unei fundaţii româno-americane (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ambasadei SUA la Bucureşti, Romanian American Foundation are un patrimoniu de aproximativ 150 de milioane dolari SUA şi va contribui la "dezvoltarea sectorului economic privat, iar prin sprijinul acordat organizaţiilor non-profit, la asigurarea condiţiilor unei democraţii stabile şi durabile".

Într-o primă etapă, Fundaţia îşi va concentra activitatea pe programe de educaţie şi antreprenoriat, dedicate în special zonelor geografice şi grupurilor sociale cu acces limitat la resurse, de exemplu, programe de garantare a creditelor pentru studii, de burse, consiliere şi stagii de pregătire, diverse proiecte referitoare la dezvoltarea sectorului privat, inclusiv prin parteneriate şi colaborări cu instituţii şi organizaţii din Statele Unite.

"Obiectivul Fundaţiei este de a găsi soluţii creative la probleme legate de educaţie şi formare profesională, având ca rezultat dezvoltarea economico-socială şi stimularea iniţiativei private, inclusiv crearea de locuri de muncă. Ulterior, Fundaţia îşi va defini şi alte arii de intervenţie cum ar fi dezvoltarea comunitară şi sprijinirea sectorului non-profit în rezolvarea problemelor sociale prin abordări antreprenoriale. Fundaţia va sprijini proiecte, idei şi organizaţii cu rol catalizator, efect demonstrativ şi impact pe scară largă, care pot fi reeditate cu succes, încurajând astfel şi alţi parteneri sau finanţatori să se alăture demersurilor sale programatice", se arată în comunicat.

Crearea Fundaţiei se datorează succesului financiar înregistrat de fondatorul său, Romanian-American Enterprise Fund ("RAEF"), organizaţie prezentă în România din anul 1994, informează comunicatul.

RAEF a reuşit să atragă fonduri pentru România prin asocierea cu parteneri financiari precum Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, IFC, DEG, FMO şi Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici