Bush mulţumeşte românilor pentru contribuţia în Irak şi Afganistan

Preşedintele SUA, George W. Bush, a mulţumit, miercuri, la Neptun, României, pentru că este membră NATO, iar poporului român pentru contribuţia în Irak şi Afganistan, apreciind şi spiritul de conducere al lui Traian Băsescu.

35 afișări
Imaginea articolului Bush mulţumeşte românilor pentru contribuţia în Irak şi Afganistan

Bush mulţumeşte românilor pentru contribuţia în Irak şi Afganistan (Imagine: Mediafax Foto)

La începutul conferinţei, Bush i-a salutat pe ziarişti în limba română, spunând "Bună ziua!".

"Vă admir curajul şi spiritul de conducere, vă mulţumesc că ne-aţi oferit ospitalitate şi că aţi găzduit acest summit NATO în Bucureşti. E mare lucru", a spus Bush la începutul discursului, după întâlnirea cu Băsescu, la vila de protocol de la Neptun. El i-a mulţumit lui Băsescu pentru "calda ospitalitate".

El a mulţumit României că este membră a Alianţei.

Bush a mai spus că relaţia cu România este foarte puternică şi prietenească.

"E interesant că în urmă cu 20 de ani, naţiunile noastre erau despărţite de un război rece şi România era parte a Pactului de la Varşovia", a spus preşedintele american.

El a mulţumit României pentru "contribuţia la NATO" şi pentru contribuţia militară în Afganistan, spunând că, la fel ca el, poporul afgan este recunoscător pentru trupele româneşti trimise în zonă.

"Vă mulţumesc şi pentru contribuţia cu trupe în Irak. Sunt decizii grele, dar cred că sunt decizii necesare pentru menţinerea păcii", a spus Bush.

Preşedintele SUA a declarat că nu-şi poate imagina un loc mai frumos pentru această întâlnire.

După întâlnire, cei doi şefi de stat au făcut o scurtă plimbare prin parcul vilei de protocol, fără a fi însoţiţi de vreun membru al delegaţiei sau de ofiţeri de protecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici