Buzău: Candidaţii George Scutaru (PNL) şi Adrian Mocanu (PSD+PC) au câştigat în mod direct

Doi candidaţi din zece au reuşit să obţină majoritatea voturilor în colegiile lor din judeţul Buzău, ambii pentru Camera Deputaţilor, liderului democrat-liberal Cezar Preda lipsindu-i peste 1.000 de voturi pentru a depăşi pragul de 50% plus 1, pentru a avea asigurat automat un mandat de deputat.

90 afișări
Imaginea articolului Buzău: Candidaţii George Scutaru (PNL) şi Adrian Mocanu (PSD+PC) au câştigat în mod direct

Buzău: Candidaţii George Scutaru (PNL) şi Adrian Mocanu (PSD+PC) au câştigat în mod direct (Imagine: Mediafax Foto)

Liberalul George Scutaru a obţinut în Colegiul 1 de deputat din judeţul Buzău 13.511 voturi, cu 724 mai multe decât pragul de 50% plus 1 din numărul total de voturi exprimate. Pe următoarele locuri s-au situat social-democratul Petre Neagu (5.997 voturi) şi democrat-liberalul Liviu Mocanu (4.258 voturi).

În Colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor, candidatul Alianţei PSD+PC Adrian Mocanu a obţinut 13.548 voturi, cu 1.303 peste pragul de 50% plus 1 din numărul total de voturi exprimate, ceea ce-i asigură un mandat de deputat. El a fost urmat de democrat-liberalul Paul Beganu (4.645 voturi) şi liberalul Robert Chioveanu (4.600 voturi).

În Colegiul 7 pentru Camera Deputaţilor, liderul PDL Cezar Preda a obţinut doar 14.066 voturi, cu 1.268 voturi mai puţin decât numărul minim de voturi necesar pentru a-i asigura automat un mandat de deputat. El a fost urmat de candidatul Alianţei PSD-PC Sorin Lazăr, care a obţinut 10.503 voturi.

Judeţul Buzău a fost împărţit în şapte colegii de deputat şi trei de senator.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici