C.V. Tudor: Băsescu va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta

Senatorul Corneliu Vadim Tudor a afirmat, miercuri, la Ploieşti, că Traian Băsescu va părăsi funcţia de preşedinte al României până la sfârşitul anului, susţinând că există trei posibilităţi prin care Băsescu ar putea fi determinat să facă acest lucru, una fiind o nouă suspendare de către Parlament.

12 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor: Băsescu va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta

C.V. Tudor: Băsescu va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta (Imagine: Mediafax Foto)

Corneliu Vadim Tudor a afirmat, miercuri, la Ploieşti, cu ocazia lansării candidaţilor PRM Prahova, că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, preşedintele Traian Băsescu "va fi nevoit să părăsească puterea anul acesta".

Iniţial, Vadim Tudor nu a dat prea multe detalii legate de această afirmaţie, spunând: "Nu intru în amănunte, nu mă întrebaţi dacă va pleca cu echipa după el, pentru că el nu mai are nicio echipă".

"Nu-l prinde anul nou acolo, asta v-o garantez. (…) Pentru că a dezonorat grav demnitatea funcţiei de şef de stat. (…) Ca om, mi-e foarte simpatic; discuţi cu el, glumeşti…", a spus Corneliu Vadim Tudor referindu-se la preşedintele Traian Băsescu.

Ulterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, liderul PRM a explicat că există trei "variante" în care Băsescu ar putea fi determinat să renunţe la funcţia de preşedinte, una dintre aceste variante fiind o nouă suspendare de către Legislativ, în actualul mandat parlamentar.

"Sunt trei variante: ori îl retrag cei care l-au instalat, că el (preşedintele Traian Băsescu - n.r.) n-a câştigat alegerile. Să nu-mi spuneţi mie că el era mai bine pregătit decât mine sau decât Adrian Năstase. El a fost impus acolo ca să desăvârşească procesul instalării bazei americane de la Mihail Kogălniceanu, ca să facă şi alte chestiuni din punct de vedere al intereselor americane. (…) Deci, ori va fi retras de către cei care l-au instalat peste capul poporului român, ori din punct de vedere medical pleacă, e foarte bolnav (…) Ori îl suspendăm noi încă o dată şi de data aceasta definitiv. Sunt trei posibilităţi", a spus Corneliu Vadim Tudor.

Acesta a adăugat că o eventuală suspendare s-ar face în actualul mandat, până la alegerile parlamentare de anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici