C.V. Tudor cere Comisiei de apărare o anchetă privind armele româneşti din Georgia

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că solicită Comisiei de apărare din Senat efectuarea unei anchete privind armele româneşti capturate în Georgia şi l-a acuzat pe ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, că a dezinformat Senatul.

37 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor cere Comisiei de apărare o anchetă privind armele româneşti din Georgia

C.V. Tudor cere Comisiei de apărare o anchetă privind armele româneşti din Georgia (Imagine: Mediafax Foto)

"Întrebat de mine, la audierea lui şi a ministrului de Externe, ce este cu acele arme capturate în Georgia, de provenienţă românească, ministrul Apărării a răspuns senin că acele arme erau furnizate de nişte firme private. Adevărul este însă altul", a spus liderul PRM.

El a susţinut că a primit o notă din partea unui ofiţer al unui serviciu secret românesc, din care reiese altceva.

"În realitate, din ordin american, ţara noastră a livrat acelei ţări din Caucaz mari cantităţi de arme şi muniţie, transportate cu feriboturile Mangalia şi Mamaia, pe Marea Neagră", a susţinut Vadim Tudor, citând din respectiva notă.

El a cerut Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat declanşarea unei anchete, "având în vedere că aceste jocuri sunt extrem de periculoase şi expun ţara noastră la mari riscuri".

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, a declarat, în 27 august, la Comisiile reunite de politică externă şi de apărare din Senat, că există o firmă din România care a exportat muniţie în Georgia, fără a preciza însă numele acesteia. Meleşcanu a menţionat că nu este vorba de statul român, de Ministerul Apărării sau de Romtehnica.

Liderul abhaz, Serghei Bagapsh, declarase anterior că în depozitele militare georgiene din defileul Kodori au fost descoperite cantităţi mari de armament, inclusiv arme de producţie românească şi americană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici