Cabinetul Ungureanu A FOST ÎNVESTIT DE PARLAMENT, cu 237 de voturi "pentru" şi două "împotrivă". USL va contesta validarea Guvernului la CC

Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit de Parlament, prin votul exprimat joi. Ioan Oltean a anunţat că au fost 237 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". "Avem Guvern!", a anunţat Oltean pe holurile Parlamentului. Pentru învestirea Guvernului, erau necesare 232 de voturi "pentru".

9209 afișări
Imaginea articolului Cabinetul Ungureanu A FOST ÎNVESTIT DE PARLAMENT, cu 237 de voturi "pentru" şi două "împotrivă". USL va contesta validarea Guvernului la CC

CABINETUL UNGUREANU A FOST ÎNVESTIT DE PARLAMENT (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Membrii noului Cabinet, condus de Mihai Răzvan Ungureanu, vor depune jurământul, joi, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

Anunţul a fost făcut de Administraţia prezidenţială.

Cabinetul condus de Mihai Răzvan Ungureanu îi are în componenţă pe:

Miniştrii PDL din Cabinetul Ungureanu sunt:

  • Lucian Bode - ministru al Economiei,

  • Gabriel Berca - ministrul Administraţiei şi Internelor,

  • Cristian Petrescu - ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului,

  • Alexandru Nazare - ministru al Transporturilor,

  • Stelian Fuia - ministru al Agriculturii,

  • Cătălin Baba - ministru al Educaţiei,

  • Răzvan Mustea - ministru al Comunicaţiilor,

  • Claudia Boghicevici - ministru al Muncii,

  • Bogdan Drăgoi - ministru al Finanţelor.

Democrat-liberalii, cu o medie de vârstă de 38 de ani şi diferite profesii - între care inginer, analist financiar, lector universitar - au fost propuşi să-i înlocuiască pe toţi reprezentanţii partidului în Guvernul Boc. Cinci dintre miniştrii desemnaţi de PDL sunt deputaţi, unul este senator şi trei au fost secretari de stat în ministerele pe care urmează să le conducă.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a mulţumit parlamentarilor pentru votul de învestitură şi a afirmat că speră să nu dezamăgească, susţinând că ştie cât de grea poate fi misiunea sa.

"Sper să nu vă dezamăgesc niciodată. Îmi dau seama cât de greu poate să fie, îmi dau seama că această greutate se împarte cu membrii Cabinetului meu. Vom fi întotodeauna acolo unde am promis pentru cetăţenii acestei ţări", a spus Ungureanu parlamentarilor.

Uniunea Social Liberală va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională, pe motivul nerespectării procedurilor de audiere şi validare a miniştrilor, se arată într-un comunicat semnat de Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici