Câciu: Vom depune cereri de rambusare la Comisia Europeană de încă 1,5 miliarde euro

Peste 18.800 de cereri cu o valoare de cca. 5 miliarde euro aferente programelor operaţionale 2014-2020 au fost procesate de MIPE în ultimele 5 luni, anunţă ministrul Adrian Câciu. El anunţă că vor fi depuse cereri de încă 1,5 miliarde euro.

231 afișări
Imaginea articolului Câciu: Vom depune cereri de rambusare la Comisia Europeană de încă 1,5 miliarde euro

Câciu: Vom depune cereri de rambusare la Comisia Europeană de încă 1,5 miliarde euro

„Peste 18.800 de cereri de prefinantare/plată/rambursare cu o valoare de cca. 5 miliarde euro aferente programelor operaţionale 2014-2020 procesate de MIPE în ultimele 5 luni. Peste 2,2 miliarde euro rambursate de către Comisia Europeană în această perioadă şi alte două miliarde euro în curs de rambursare”, scrie pe Facebook Adrian Câciu.

Cu aceste sume, adaugă el, România va avea o rată de absorbtie de 92%.

„Urmează ca, în lunile noiembrie şi decembrie, să depunem cereri de rambusare la Comisia Europeana de încă 1,5 miliarde euro care vor adăuga, la momentul încasării banilor de către România, la absorbţia mai sus amintită. Fondurile europene reprezintă cea mai importantă sursă de finanţare pentru economia şi infrastructura României”, încheie ministrul Câciu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici