Calculele opoziţiei nu se potrivesc cu cele ale lui Ciolacu pentru înlocuirea sa de la conducerea Camerei Deputaţilor

Marcel Ciolacu a declarat, luni, că PSD nu ar trebui să voteze sub nicio formă învestirea noului Guvern. Preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat că vor fi discuţii pe acest subiect în grupurile parlamentare ale PSD, însă cele cinci partide care au votat moţiunea trebuie să îşi asume guvernarea.

2256 afișări
Imaginea articolului Calculele opoziţiei nu se potrivesc cu cele ale lui Ciolacu pentru înlocuirea sa de la conducerea Camerei Deputaţilor

Calculele opoziţiei nu se potrivesc cu cele ale lui Ciolacu pentru înlocuirea sa de la conducerea Camerei Deputaţilor

„Mi se pare normal ca PSD să nu voteze sub nicio formă investiriea acestui guvern. Există o cutumă parlamentară în întreaga lume, cei care deţin majoritatea trebuie să asigure şi cvorum. Eu ştiu ce decizii am luat în CEx, de a nu vota. De asta am şi spus că vom avea această discuţie atât la grupul parlamentar din Cameră, cât şi în cel de la Senat. Este normal, când s-a creat o nouă majoritate, respectiva majoritate să voteze Guvernul pe care şi-l doresc”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni, la Parlament.

Social-democratul a adăugat că PSD va fi în opoziţie şi mergând pe această logică ar fi normal să nu voteze în Parlament noul Executiv.

„Eu v-am spus că PSD va fi în opoziţie. Eu cred că e cazul ca cele cinci partide care au votat moţiunea să îşi asume guvernarea. Într-o logică politică mi se pare foarte corect să nu votăm acest guvern”, a completat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a comentat şi despre ideea ca Raluca Turcan să preia şefia Camerei Deputaţilor, spunând că acest lucru nu ar fi posibil deoarece grupul deputaţilor PSD este cel mai mare grup în momentul de faţă.

„În acest moment cel mai mare grup din Camera Deputaţilor este şi rămâne PSD. Am văzut opinia doamnei Turcan care doreşte să preia această funcţie. Totuşi 69 e numărul parlamentarilor PNL, iar al PSD are 133, fiind dublu”.

Încrederea în Guvernul Dăncilă a fost retrasă prin adoptarea moţiuni de cenzură, în plenul reunit de joi al Parlamentului. Klaus Iohannis a avut consultări cu partidele în vederea formării unui nou Guvern. Şeful statului a spus că marţi, cel târziu, va anunţa desemnarea noului premier. PNL a decis în urmă cu câteva luni ca Ludovic Orban să fie propunerea de prim-ministru.

Taguri:
ciolacu,
guvern,
psd

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici