Călin Popescu Tăriceanu: Am reţinut "în mod deosebit" remarca lui Donald Trump privind lupta anticorupţie

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, sâmbătă, pe Facebook, în contextul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis în SUA şi a conferinţei de presă susţinută împreună cu liderul de la Casa Albă, Donald Trump, că a reţinut "în mod deosebit" remarca lui Trump privind lupta anticorupţie.

3049 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Am reţinut "în mod deosebit" remarca lui Donald Trump privind lupta anticorupţie

Călin Popescu Tăriceanu: Am reţinut "în mod deosebit" remarca lui Donald Trump privind lupta anticorupţie

„Din discursul preşedintelui Trump, am reţinut în mod deosebit remarca privind lupta anticorupţie şi pentru un stat de drept, care se desfăşoară la noi în ţară. Este un punct de vedere pe care l-am susţinut permanent şi pe care-l susţin în continuare. Aşa cum am subliniat în repetate rânduri, corupţia nu s-a manifestat la noi doar în domeniul financiar. Cea mai gravă formă de corupţie este corupţia generată de abuzul de putere manifestat la nivelul conducerii unor instituţii”, a scris Tăriceanu pe contul său de socializare.

El a susţinut că în ultima vreme au apărut în spaţiul public dovezi din ce în ce mai convingătoare în acest sens.

„Tocmai de aceea lupta noastră cu corupţia trebuie să se focalizeze mai mult ca oricând pe cei care au transformat lupta anti-corupţie într-un instrument politic împotriva adversarilor, împotriva democraţiei, a drepturilor omului, devenind astfel ei înşişi corupţi. Acest <<modus operandi>>, această realitate notorie a fost şi continuă să fie o ameninţare serioasă la adresa statului de drept pe care avem obligaţia să-l apărăm”, a adăugat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului a apreciat vizita în SUA a şefului statului, Klaus Iohannis, ca pe un „eveniment deosebit de pozitiv pentru politica noastră externă, care va stimula pe termen mediu şi lung cooperarea pe multiple planuri dintre ţara noastră şi Statele Unite în cadrul Parteneriatului Strategic”.

„Întâlnirea dintre preşedinţii României şi SUA este un reper politic foarte important, dar nu reprezintă un panaceu pentru provocările cu care ne confruntăm la noi acasă. (...) Apreciez că opinia publică, Parlamentul, toate partidele şi, nu în ultimul rând, presa aşteaptă cu interes să cunoască şi să dezbată în mod democratic obiectivele comune care au rezultat în urma convorbirilor oficiale de la Casa Albă, aşa încât punerea lor în operă să beneficieze de o legitimitate absolut necesară”, a mai scris Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri după-amiaza, la Casa Albă, cu preşedintele SUA Donald Trump.

La finalul discuţiilor care au durat 45 de minute, cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă comună, în cadrul căreia şeful statului american l-a felicitat pe Iohannis pentru „curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru apărarea statului de drept", i-a mulţumit pentru măsurile luate de România referitoare la mărirea bugetului dedicat Apărării şi a salutat întârirea parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici