Călin Popescu Tăriceanu: Declarăm foarte clar că premierul se bucură de toată susţinerea noastră

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că acţiunea lui Ludovic Orban de a face plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă depăşeşte “graniţele luptei politice” şi a precizat faptul că “declarăm foarte clar că premierul se bucură de toată susţinerea noastră”.

899 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Declarăm foarte clar că premierul se bucură de toată susţinerea noastră

Călin Popescu Tăriceanu: Declarăm foarte clar că premierul se bucură de toată susţinerea noastră

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, sâmbătă, la Timişoara, că premierul Viorica Dăncilă se bucură se susţinerea şi de încrederea ALDE, în timp ce a comentat demersul lui Ludovic Orban de a face plângere penală împotriva Vioricăi Dăncilă.

“Suntem într-un context cu totul şi cu totul aparte, creat în aceste zile de această solicitare pe care a făcut-o preşedintele PNL la adresa premierului Viorica Dăncilă şi vreau să profit de ocazie să spun că şi în calitate de preşedinte al partidului, dar şi în calitate de preşedinte al Senatului, că primul ministru al României se bucură de susţinerea noastră şi de încrederea noastră şi la nivel politic, dar şi la nivel instituţional. Acţiunea pe care a întreprins-o domnul Orban depăşeşte graniţele luptei politice, aş spune. În lupta politică între majoritate şi opozitie sigur că întotdeauna e bine să fie o dispută, să fie controverse, opoziţia să-şi joace rolul ei de a fi ca un fel de cenzor a ceea ce face puterea, dar acţiunea domului Orban, demersul la nivel penal depăşeşte limitele normale. Mă duce acest lucru la un singur gând, şi anume, la faptul că aceste manifestări ale domnului Orban nu sunt nimic altceva decât modul în care el încearcă să se recompenseze pentru faptul că sistemul l-a ajutat să scape”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu.

De asemenea, liderul ALDE a declarat că acţiunea lui Ludovic Orban nu reprezintă altceva decât o încercare “disperată” a celor care au acumulat puterea “ilegitimă” în România şi vor să şi-o păstreze.

“Este în mod evident pentru mine o încercare disperată a statului parallel de a-şi menţine controlul asupra politicii din România, ceea ce s-a văzut, din păcate, în ultimii ani. Este o încercare de a controla politicul la nivelul instituţiilor, cum ar fi Parlamentul şi Guvernul şi cred că tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă, scoaterea la suprafaţă a protocoalelor secrete încheiate în trecut între serviciile de informaţii şi instituţiile din domeniul justiţiei nu fac decât să dovedească încă o dată că demersul pe care l-am iniţiat în urmă cu patru ani de zile, atunci când am vorbit despre necesitatea curmării abuzurilor şi a exceselor în justiţie, de încălcarea grosolană a drepturilor şi libertăţilor se confirmă. Această situaţie inacceptabilă în care, prin protocoalele secrete, s-a adăugat la lege, s-a creat legislaţie paralelă şi secretă, s-a creat imposibilitatea realizării echilibrului între apărare şi acuzare. Sunt lucruri foarte grave pe care noi le-am semnalat şi le-am şi sancţionat, iar acest demers pe care l-am întreprins şi continuă slăbeste puterea statului paralel, pentru că aceste lucruri pe care le vedem puse în operă de oameni precum Ludovic Orban mă conving că sunt încercările disperate, pe ultima sută de metri, a celor care au acumulat puterea ilegitimă în România şi care vor să şi-o păstreze. Puterea, influenţa în toate sferele societăţii: şi în domeniul politic, şi în domeniul economic, şi în domeniul academic”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În final, preşedintele ALDE a catalogat demersul lui Ludovic Orban ca fiind o “rătăcire politică”, precizând încă o dată că premierul Dăncilă are toate susţinerea partidului.

“Repet, şi colegii mei şi eu, declarăm aici foarte clar că premierul se bucură de toată susţinerea noastră şi credem că acest demers va fi catalogat ca o rătăcire politică şi sper ca în România terenul în care se desfăşoară lupta politică să fie unul normal, al normelor care se bazează pe regulile democratice ale statului de drept”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a participat, sâmbătă, la Timişoara, la conferinţa regională de alegeri a ALDE Timiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici