Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis să prezinte Parlamentului mandatul cu care merge la Bruxelles

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să prezinte în Parlament mandatul cu care va merge la Bruxelles, afirmând că acest lucru ar fi în avantajul preşedintelui pentru că i-ar oferi o poziţie mai puternică la negocieri.

1355 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis să prezinte Parlamentului mandatul cu care merge la Bruxelles

Călin Popescu Tăriceanu: Klaus Iohannis să prezinte Parlamentului mandatul cu care merge la Bruxelles

„Răspunsul meu este da, de trei ori da, fără echivoc. (…) Este nevoie şi pentru preşedintele ţării să înţeleagă că acolo nu se duce să se reprezinte singur şi din această ecuaţie ar fi foarte grav ca Parlamentul să fie evitat. Dezbaterea în Parlament este necesară şi cred că ar fi în avantajul preşedintelui care ar avea o poziţie mult mai puternică în negocierile care vor urma”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat dacă este necesar ca preşedintele Klaus Iohannis să vină în faţa plenului comun şi să prezinte mandatul cu care va merge la Bruxelles.

Întrebat dacă îl va invita pe Klaus Iohannis în Parlament, în mod oficial, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că i-a făcut această invitaţie preşedintelui Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

„Cred că este o vorbă: cine are urechi să audă”, a adăugat Tăriceanu.

„Atâta vreme cât în România noi o să discutăm numai despre coruţie şi eticheta pe care şi străinii ne-o pun este aceeaşi să nu ne mire că la nivelul UE, al Comisiei Europene, al Consiliului European se discută despre o Europă cu mai multe viteze”, a susţinut Tăriceanu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici