Călin Popescu Tăriceanu: Rezultatele vizitei lui Iohannis în SUA să fie dezbătute amplu, mai cu seamă în Parlament

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a salutat, duminică, vizita lui Klaus Iohannis în SUA, afirmând că obiectivele care vor rezulta în urma întrevederilor oficiale de la Washington vor trebui supuse unor dezbateri ample, mai cu seamă în cadrul democratic al Parlamentului.

1386 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu: Rezultatele vizitei lui Iohannis în SUA să fie dezbătute amplu, mai cu seamă în Parlament

Călin Popescu Tăriceanu: Rezultatele vizitei lui Iohannis în SUA să fie dezbătute amplu, mai cu seamă în Parlament

”În calitatea mea de Preşedinte al Senatului României şi de Preşedinte al partidului ALDE doresc să exprim aprecierea că vizita pe care o va face Preşedintele României la Washington este un eveniment deosebit de pozitiv. Totodată, în numele celor pe care îi reprezint, am speranţa că rezultatele întâlnirilor oficiale programate vor stimula pe termen mediu şi lung cooperarea pe multiple planuri dintre ţara noastră şi Statele Unite în cadrul Parteneriatului Strategic”, a declarat Tăriceanu, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, preşedintele Senatului a apreciat că, în general, partidele şi politicienii au manifestat o solidaritate şi un consens binevenit şi necesar în privinţa direcţiilor majore ale politicii externe, mai cu seamă în cazul celor aplicabile pe termene ce depăşesc ciclurile electorale şi care, pentru prestigiul şi credibilitatea României, trebuie susţinute indiferent de componenţa majorităţii parlamentare.

”Mergând pe această logică, consider că obiectivele, care vor rezulta pentru cele două părţi în urma întrevederilor oficiale de la Washington, vor trebui supuse unor dezbateri ample, mai cu seamă în cadrul democratic al Parlamentului, dar şi sub egida Administraţiei Prezidenţiale, pentru ca legitimitatea, continuitatea şi predictibilitatea deciziilor majore de politică externă pe termen mediu şi lung să fie mai presus de ciclurile electorale şi de orice partizanat politic intern”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.

Peşedintele Klaus Iohannis pleacă, duminică, în Statele Unite ale Americii, unde va efectua o vizită de lucru, şeful statului având programată şi o întrevedere oficială cu preşedintele SUA, Donald Trump.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici