Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat candidatura la Primăria Capitalei. Ce conţine programul liderului ALDE pentru Bucureşti „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”

  • Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, candidat la funcţia de Primar General al Capitalei, şi-a lansat programul de candidatură „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”
  • Ambiţiile lui Tăriceanu pentru Capitală se traduc prin: transport gratuit, bani pentru centralele de apartament şi dărâmarea zidurilor de la Palatul Parlamentului şi Cotroceni
  • Care este soluţia lui Tăriceanu pentru traficul din Capitală
343 afișări
Imaginea articolului Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat candidatura la Primăria Capitalei. Ce conţine programul liderului ALDE pentru Bucureşti „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”

Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat candidatura la Primăria Capitalei. Ce conţine programul liderului ALDE pentru Bucureşti „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”

Călin Popescu Tăriceanu şi-a lansat, joi, candidatura la Primăria Generală a Capitalei şi programul electoral „De la Micul Paris, la Marele Bucureşti”.

Printre propunerile sale se numără gratuitatea transportului public şi subvenţionarea centralelor de apartament. În plus, Tăriceanu îşi propune să dărâme gardurile din jurul Palatului Cotroceni şi Parlamentului, pentru a crea noi spaţii verzi deschise pentru Capitală, o speranţă pe care au mai avut-o şi alţi politicieni. 

„Suntem prizonierii aceluiaşi sistem de încălzire şi distribuire a apei calde centralizat. Din păcate, s-a investit foarte puţin pentru modernizarea lui. Dacă facem un calcul aproximativ, ne trebuie 480 de ani să refacem tot sistemul de termoficare din Bucureşti. (...) Se persistă în folosirea acestui sistem. Noi propunem să renunţăm la acest sistem şi să folosim banii mai eficinent - să subvenţionăm achiziţia de centrale individuale de apartament”, spune Călin Popescu Tăriceanu.

El s-a referit şi la traficul din Capitală.

„Traficul e una din problemele cronice de care ne lovim şi soluţii în ultima perioadă am văzut prea puţine. Soluţia pentru descongestionarea traficului este să recurgem la transport public, unul de calitate, eficient, curat”, a punctat el.

Liderul ALDE mai propune decalarea programului de lucru al angajaţilor şi al programului de începere a şcolilor.

„Nu în ultimul rând aş menţiona gratuitatea transportului în comun. Nu este un populism, ci este un preţ pe care trebuie să-l plătim pentru a stimula cetăţenii să folosească transportul în comun”, adaugă liderul ALDE.

Printre problemele identificate de Tăriceanu se numără şi lipsa spaţiilor verzi.

„Încercarea teribilă prin care am trecut, mă refer la epidemia de coronavirus, ne-a arătat cât de mult ne lipsesc spaţiile verzi, mai ales neconectarea dintre acestea, pentru că ar fi foarte util ca ele să fie folosite pentru piste de alergare, piste de biciclete sau mişcare fizică, astfel încât să putem oferit o alternativă copiilor la calculatoare şi telefoane. Copii să nu mai fie prizonierii acestora şi să facă mişcare, cum de altfel trebuie să facem şi noi, adulţii, care suntem dispuşi la sedentarism şi obezitate - eu cred că sunt un exemplu nedemn de urmat în acest sens”, mai spune Tăriceanu.

El a spus că este necesar să fie făcute culoare verzi în Capitală.

„Fiindcă suntem la doi paşi de Palatul Cotroceni, primul parc care trebuie redeschis publicului este Parcul Cotroceni, împreună cu parcul de la Palatul Parlamentului, unde e o suprafaţă uriaşă care nu este folosită în interes public larg. Este un bun moment să gândim cum construim o pădure urbană la Palatul Parlamentului”, a adăugat liderul ALDE.

De asemenea, el a vorbit, printre altele, de modernizarea Sălii Palatului, reamenajarea Pieţei Victoria prin amplasarea Columnei lui Traian, precum şi construirea unor săli de evenimente publice şi de concerte.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici