Camera Deputaţilor a adoptat legea alegerilor parlamentare

Camera a adoptat, miercuri, cu 273 voturi "pentru", 10 "împotrivă" şi 8 abţineri, proiectul legii alegerilor parlamentare, care prevede că alegerile vor fi pe liste, cu prag electoral de 5%, iar norma de reprezentare să fie un deputat la 73.000 locuitori şi un senator la 168.000 locuitori.

260 afișări
Imaginea articolului Camera Deputaţilor a adoptat legea alegerilor parlamentare

Camera Deputaţilor a adoptat legea alegerilor parlamentare (Imagine: Shutterstock)

Potrivit acestei norme de reprezentare, ar urma să fie 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, deputaţii de diaspora şi 134 de senatori.

Deputaţii au respins, la doar un vot diferenţă, amendamentul PNL privind dublarea numărului parlamentarilor pentru diaspora, de la 2 la 4 senatori şi de la 4 la 8 deputaţi. S-au înregistrat 114 voturi "pentru" acest amendament,113 "împotrivă" şi o abţinere.

Înainte de votul final, mai mulţi deputaţi PNL au reclamat că aparatul lor de vot nu a funcţionat, iar liderul grupului PNL Ludovic Orban a anunţat că va cere o anchetă privind funcţionarea tehnică a aparatelor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea a spus, în replică, că este un "joc politicianist", iar parlamentarii PNL să recunoască "ori că nu au fost în sală sau nu au fost atenţi la vot".

Camera Deputaţilor este for decizional cu acest proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici